A fotómegosztásra koncentrál a Google+

A fotómegosztásra koncentrál a Google+

2013. október 31. 08:13, Csütörtök
A Google már közösségi hálózata bevezetésekor nagy jelentőséget tulajdonított a képeknek, de most újabb eszközöket jelentettek be a fotók rendezésére, megosztására, tárolására és szerkesztésére.

Vic Gundotra alelnök bejelentése szerint a Google+ iOS-re készült alkalmazása már teljes méretben tölti fel az iPhone-nal készített felvételeket - Android esetében ez már eddig is így volt. Javítottak a háttérben szinkronizáláson is, amivel az app megnyitása nélkül is a felhőjükbe kerülhetnek felhasználók által készített fotók. Okosabbá tették a tanulásra képes fotókeresőjüket, amivel egy témát megadva kapunk eredményt akkor is, ha az adott fotó nincs felcímkézve. Ez a keresés saját felvételeinkre vagy a köreinkben lévő barátainkra szűkítve is alkalmazható.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A szerkesztés mind egyszerű funkciókkal, mind komoly módosítási lehetőségekkel bővült. Az automatikus javítás albumokra is alkalmazható, a beállítások finomszabályozhatók és megjelent egy új HDR-szűrő. Az Auto Awesome eszközzel GIF-eket csinálhatunk sorozatfényképeinkből, az "akció" jellemzővel pedig megörökíthető a mozgás - például egy gördeszkás ugrása vagy egy kosárra dobás -, több fotó egyetlen képbe gyúrva. A törlés funkcióval egyszerűen eltávolíthatjuk a fotónkba betolakodott embereket vagy tárgyakat, de akár mindenki kitörölhető, ha csak a tájat akarjuk látni.

A videófeltöltéseknél hasonló változások vannak, mozgóképeinket ugyanúgy képes a Google+ feljavítani, akár komplett filmmé összefűzni. Ehhez meg kell adnunk mely anyagokat akarjuk felhasználni, és az Apple iMovie-hoz hasonló szolgáltatás magától készíti el a végeredményt. A hangulat megváltoztatására alkalmazhatunk hozzá különböző stílusokat és szűrőket, de finomabban is szabályozhatjuk, például megadhatjuk a végleges hosszt, manuálisan zenét válthatunk stb.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A Google láthatólag erősen magához akarja kötni a kreatív embereket, legyenek azok profik vagy amatőrök. Ugyan egyik most bejelentett újdonság sem forradalmi, de a Google+ már most is az egyik legjobb ingyenes online fotótárhelynek számít. Ez az elkötelezettségük eredményes, Gundotra elmondása szerint a havi aktív állományuk 540 millió főre nőtt a májusi 390 millióhoz képest. A Google+ közösségi folyamára rákattantak száma 300 millió, ami szintén látványos ugrást jelent a májusi 190 millióról. Gundotra közlése szerint felhasználóik hetente másfél milliárd fotót töltenek fel.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások