Sokat nyerhet az LG a webOS használatával

Sokat nyerhet az LG a webOS használatával

2014. április 30. 19:13, Szerda
Az LG Electronics komolyan gondolja, hogy újra felvirágoztatja az operációs rendszert és nagyon jó úton halad.

A Digital Trends nevű oldal tesztelte a dél-koreai gyártó első webOS-t futtató televízióját és a szerkesztők arra a következtetésre jutottak, hogy még sosem láttak ennyire átgondolt kezelőfelületet. A koncepció keretében ugyanis a fejlesztők lemondtak a menükről és a készülék a bekapcsolása után azonnal megjelenített minden tartalmat. Az egész vezérlés felhasználóbarát, és ebben a webOS mellett ebben nagy szerepe volt a beszédvezérlési funkciót is tartalmazó, Magic Motion nevű távirányításnak. A tesztelők végül azt írták, hogy a megoldás szerepet játszhat a jövő okostévéinek megvalósításában és a vetélytársakat további innovációkra fogja kényszeríteni.

Steve Winston, az LG webOS-ért felelős projektvezetője egy korábbi interjújában azt mondta, hogy az elmúlt év igazi hullámvasút volt a számukra. Minden olyan felesleges dologtól megszabadították a szoftvert, amire nem volt szükségük és ezután - kifejezetten televíziókon használható - teljes értékű operációs rendszert készítettek belőle. A Netcast nevű korábbi okostévé-rendszerük majdnem összes funkcióját integrálták az új programba és az egyes alkotóelemeket optimalizálták. Most az új funkciók kifejlesztésére összpontosítanak és eldöntik, hogy mely alkotóelemeknek kell a rendszerben maradniuk, s melyek válhatnak nyílt forráskódúvá.


"Szeretjük a Linuxot. Amennyiben megnézzük azokat a fő technológiákat, amikre a webOS épül, akkor nagyon sok köszönettel tartozunk a Linux- és a nyílt forráskódú közösségnek. Felhasználtuk a közösség tagjaiban lévő tehetséget ahhoz, hogy megalkossuk ezt az operációs rendszert" - szögezte le végül Winston. Az LG tavaly februárban szerezte meg a webOS-t és idén januárban már azt közölte, hogy a 2014-ben megjelenő televíziói 70 százalékán fut majd az operációs rendszer. Az új kezelőfelület fejlesztésekor a fő szempont az egyszerű kezelés biztosítása volt, ezen belül is a kulcs az egyszerű kapcsolat és a navigáció, illetve a különböző funkciók közötti könnyű váltás.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások