Az optikai szűrő hiánya a Nikon D810 újdonsága

Az optikai szűrő hiánya a Nikon D810 újdonsága

2014. június 27. 12:36, Péntek
A cég átdolgozta a D800-at: növelte az ISO tartományt, javított a képminőségen és a videózási képességeken.

A cég bejelentette a két évvel ezelőtt megjelent D800 és D800E modellek utódját, melyben ugyanaz a 36,3 megapixeles teljes képkocka méretű CMOS van, mint elődeiben, viszont nem tartalmaz optikai aluláteresztő szűrőt, ezáltal a lehető legnagyobb részletgazdagságot képes elérni. Újdonság az EXPEED 4 grafikus motor, melyet a D4s-ből emeltek át, ezáltal szélesebb ISO tartományban tud képeket készíteni. Ez ISO 64-nél kezdődik, a skála másik végén pedig az ISO 12 800 áll, de a tartomány kibővíthető 32-től 51 200 ISO egyenértékig is. Ezzel együtt javult a képminőség és a sorozatfényképezési képesség is: teljes felbontású képeket 5 kép/mp sebességgel, 15,3 megapixeles fényképeket akár 7 kép/mp sebességgel tud készíteni DX-kivágás módban.

Újragondolták a tükör működésének módját és elektronikus zárral zárják ki annak bemozdulási esélyét, minimalizálva a belső rezgéseket. A zárat 200 000 kioldásra méretezték, a záridő 1/8000 és 30 mp között állítható, a maximális vakuszinkron pedig 1/250 mp. Felvételkészítés közben a fényképezőgép 8 cm-es, kb. 1 229 000 képpontos, állítható színmegjelenítésű monitorán bármely irányba eltolható a színegyensúly és a fényerő.

Klikk ide! Klikk ide!

Klikk ide! Klikk ide!

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A videónál már van 1080/60p felvételi mód, automatikus ISO beállítás kézi módban és lehetőségünk van tömörítetlen HDMI kinyerésére. A teljes felbontású videókat a fényképezőgépben és ezzel egyidejűleg egy külső felvevőeszközön is rögzíteni lehet. A sztereó mikrofonbemenet és a hangkimenet segítségével jól elkülönülten finomhangolhatók a hangszintek akár a felvétel előtt, akár közben, továbbá ki lehet választani a hangfelvételi spektrumot (széles tartomány vagy beszédhang), és a beépített mikrofonnal történő hangfelvétel esetén mód van a szélzaj csökkentésére is.

Bolti megjelenése július végén várható, ára az Egyesült Államokban 3300 dollár, Európában pedig 3230 euró körül várható.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások