Játékosoknak készül az Nvidia Shield Tablet

Játékosoknak készül az Nvidia Shield Tablet

2014. július 23. 20:10, Szerda

Bemutatkozott az Nvidia Shield-család legújabb tagja, mely kimondottan a játékosok igényeihez lett igazítva.

Bár a Nvidia saját bevallása szerint a Shield-család egyáltalán nem lett olyan sikeres, mint amit előzetesen vártak tőle, ennek ellenére nem adják fel és az új tag már kimondottan jól sikerült. Az Nvidia Shield Tablet egy Tegra K1 chipet kapott, ami öt Cortex-A15 R3 processzormagot (ebből négy 2.2 GHz-es) és egy Kepler-alapú grafikus egységet tartalmaz. A kijelző panel 8 hüvelykes és 1920 x 1200 képpontos felbontással bír.

Az Nvidia a DirectStylus 2 érintőtollat mellékeli a gép mellé, mellyel már 3D-s rajzokat is alkothatunk. A beépített kamera 5 megapixeles felbontással bír, a háttétár pedig 16 - 32 GB-os lesz (de MicroSD-vel bővíthető 128 GB-ig). Ki kell emelni, hogy az egyik széria csak Wi-fi-vel bír, míg a másikban a Wi-fi mellett 4G LTE támogatás is lesz. A Shield Tablet legérdekesebb része azonban kétségtelenül a kontroller.


Bár kapunk hozzá tollat, de a játékokat csak a játékvezérlővel tudjuk majd irányítani. A kontroller Wi-Fi Directtel kapcsolódik a tablethez, ami jóval gyorsabb adatátvitelt jelent, mint a Bluetooth esetében és így sokkal kevesebb a késleltetés. A vezérlőn van két analóg joystick, egy D-Pad, két ravasz a felső sarkokban és az A-B-X-Y billentyűk sem maradhattak le. Van még rajta egy 3,5 mm-es jack kimenet is, így cseveghetünk játék közben.

De a száraz hardver-dolgok után nézzük a játékokat. A hivatalos közlemény szerint az Nvidia Shield Tablet már megjelenéskor számos sikeres cím portját kínálja majd, így a Portal mellett a Trine 2: Complete Story, a War Thunder és a Half-Life 2 is elérhető lesz. De lesznek kimondottan a tablet-ra készített programok, mint például a Pure Chess vagy az Anomaly 2. A gép európai megjelenése augusztus 14-re van ütemezve és az "alap" kiadás 300 dollár körüli áron lesz beszerezhető. Fontos, hogy ez csak a tabletre értendő, a kontrollert külön kell megvásárolni 60 dollárért.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások