Rengeteg cég érdeklődik az Ouya iránt

Rengeteg cég érdeklődik az Ouya iránt

2014. szeptember 9. 15:25, Kedd
Az Androidra épülő játékkonzol a Google és az Amazon mellett a kínai Xiaomi érdeklődését is felkeltette.

Az Androidra épülő játékkonzol ugyan nem aratott komoly sikert, azonban néhány lehetséges befektető és vásárló így is érdeklődik a vállalat iránt, köztük van az Amazon és a Google is. Mindez elsősorban az Ouya mögötti nagy szoftverfejlesztői hálózatnak köszönhető. A platformmal kapcsolatban 2012 júliusában bukkantak fel az első információk.

Az elmúlt hónapokban kiderült, hogy az Ouya konzol mégsem akkora siker, mint, ahogy azt a fejlesztők remélték, ezért a cég úgy döntött, hogy módosítja az üzleti modelljét, megválik a hardvertől és a jövőben Androidon futtatható játékokat fog készíteni. A döntés azt eredményezte, hogy a szabad játékplatform immár nem kötődik az eredeti készülékhez, hanem más eszközökre is elérhető.

Az Ouya táborába rengeteg játékfejlesztő tartozik, amelyek jelenleg a társaság legvonzóbb részlegeit jelentik. Az Ouya ugyanakkor terjeszkedni szeretne, ehhez azonban tőkére van szüksége. Ez származhat befektetőktől vagy felvásárlásból; mindkét dologra van esély, különösen a kínai piacon mutatkozik komoly érdeklődés a vállalkozás iránt. A lehetséges kérők között van a Xiaomi mobilgyártó, mely inkább beruházásban és nem felvásárlásban gondolkodna, nem így az Amazon és a Google, amelyeket a konzol, a szoftver és a játékok egyaránt érdekelnének. Így ugyanis megvethetnék a lábukat ebben a szegmensben is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások