Itt a Nikon D5500

Itt a Nikon D5500

2015. január 6. 13:48, Kedd
A japán cég érintőképernyővel és egyéb apróságokkal frissítette talán legfontosabb középkategóriás fényképezőgép-sorozatát.

A D5300 után kis ugrással egyből a D5500-at köszönthetjük, mely valamivel könnyebb és kisebb elődjénél. 24 megapixeles érzékelőjét optikai aluláteresztő szűrő (OLPF) nélkül szerelik. Újdonság rajta a hatalmas dönthető érintőképernyő, amely 3,2 collos méretével és 1,2 millió pixelével gyönyörű látványt nyújthat. Rákoppintva állíthatunk az élességen, módosíthatjuk a rekesz, az ISO-érzékenység vagy a záridő értékét. A 100 – 25 600 közötti ISO-tartomány biztosítja, hogy rossz fényviszonyok között is jó fényképeket tudjunk készíteni. Az elkészült fotókat Wi-Fi-n át oszthatjuk meg eszközeink között, de ezáltal a távvezérlés is megoldható.


Automatikus élességállítási rendszere 39 pontos, kilenc középen elhelyezkedő kereszt típusú érzékelőt tartalmaz. Sorozatfelvételi módban 5 kép/mp sebességre képes. A videórögzítésre külön gomb van rajta, Full HD felbontású videoklipeket 50p/60p képkockasebességgel tud készíteni, a hangot sztereó mikrofonnal veszi fel. Három kitben lesz kapható februártól, a fekete vagy vörös színben készülő váz ára az Egyesült Államokban 900 dollár lesz.


A Nikon ezzel együtt két új objektívet is bejelentett, az AF-S DX NIKKOR 55–200 mm f/4–5.6G ED VR II-t, amely aránylag kis mérete miatt lehet népszerű, direkt olyan DX formátumú fényképezőgépekhez szánták, mint a D5500-as. A másik az AF-S NIKKOR 300 mm f/4E PF ED VR modell, mely az első, Fresnel-objektívelemmel felszerelt, kompakt, F-bajonettes NIKKOR fix objektív.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások