A Google és a Netscape keresőkönyvtárat épít

A Google és a Netscape keresőkönyvtárat épít

2000. március 16. 21:05, Csütörtök
(ZDNet) Az új Google könyvtár kombinálni fogja a Google népszerű keresőmotorját a Netscape Open Directory Project-jével. A Netscape terve egy nyílt könyvtár létrehozása, amiben több mint 20000, egy-egy területért felelős szerkesztő segítségével kategorizálják a Web tartalmát.
A könyvtár tartalmát úgy lehet átnézni, mintha egy valódi katalógusban tallóznánk, melyen belül az információk időrendben helyezkednek el. Tehát szavak és szókapcsolatok helyett rendszerezett kategóriák között kutathatunk.
Ehhez fog kapcsolódni a Google keresőmotorja az Open Directory Project keretében, összegyűjti és elemzi a weboldalak tartalmát, szortírozza az eredményeket, megállapítja, hogy a honlap aktív e még, és a legáltalánosabb keresések szerint rangsorolja az eredményeket. A kategóriák, beleértve a bennük lévő weblapokat is, a fontosság vagy jelentőség sorrendjében jelennek meg. Továbbá a cég elmondta azt is, hogy a szolgáltatást védik a "spam" ellen is; a mellékes eredmények automatikusan a keresés aljára kerülnek, megakadályozva ezzel a vállalatokat, hogy a tetejére nyomhassák lapjukat. A könyvtár már működik.
A Google minden hónapban megvizsgálja a webes lapok, hogy a frissítsék könyvtárszolgáltatásukat, és a legfrissebb, legtartalmasabb honlapok legyenek ott. A vállalat legutóbbi keresésén 200 millió honlapot regisztrált.
A Google 1998 szeptemberében alakult meg, a cég 90 embert foglalkoztat.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások