Súlyos helyzetben van az Ouya

Súlyos helyzetben van az Ouya

2015. május 6. 18:07, Szerda
A vállalat sokkal súlyosabb pénzügyi helyzetben van annál, mint ahogy azt korábban feltételezték.

Julie Uhrman, az Ouya első embere már utalt rá a befektetők előtt, hogy sürgősen befektetőt keresnek. A Forbes amerikai gazdasági újság egy olyan e-mailre hivatkozott, amelyet Uhrman április elején küldött el tanácsadóknak és befektetőknek. A levélben az szerepelt, hogy vészesen közeledik a hitelek visszafizetésének határideje. A menedzser különösen azt hangsúlyozta, hogy a tárgyalásokra gyorsan sort kell keríteni és az érdeklődőknek heteken belül kellene jelentkezniük.

A cégnek több millió dolláros adóssága van. Az összeget korábban a Triplepoint kockázatitőke-befektető társaságtól szerezte az Ouya. A helyzet azért érdekes, mert a gyártó az esztendő első negyedévében erős ázsiai befektetőt szerzett az Alibaba személyében. Ők - a Xiaomihoz hasonlóan - az Ouya átfogó játékkatalógusát akarják értékesíteni és ezért hajlandóak volt 10 millió dollárt fizetni. Számos befektető, köztük a Kleiner Perkins Caufield & Byers, a Mayfield Fund, az Occam Partners, a Shasta Ventures és az nVidia 2013-ban összesen 15 millió dollárt fordított a projekt támogatására.

A hatalmas összegek és a Kickstarteren meghirdetett, 8,6 millió dollárt hozó kampány ellenére a konzol nem tudott elterjedni, pedig Uhrman szavai szerint már több mint 1000 alkalmazás érhető el rá és 40 000 fejlesztő készít rá programokat. Az Ouya már tavaly úgy döntött, hogy módosítja az üzleti modelljét és megválik a hardvertől, miután a konzol mégsem aratott akkora sikert, mint, ahogy azt a fejlesztők remélték. A konzol ezt követően a Google, az Amazon és a Xiaomi érdeklődését is felkeltette.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások