Indul az Apple Music

Indul az Apple Music

2015. június 30. 16:02, Kedd
A szolgáltatás ma délutántól elérhető, a Beats 1 nevű rádióplatform pedig egy órával később kezdi el sugározni az adását.

Ian Rogers, a Beats Music korábbi vezérigazgatója blogbejegyzésében azt írta, hogy június 30-án csendes-óceáni idő szerint reggel 8 órakor (közép-európai idő szerint délután 16 órakor) indul el, a Beats 1 nevű rádióplatform pedig egy órával később kezdi el sugározni az adását. Később a konkrét időpont eltűnt a bejegyzésből, de a 9to5Mac így is megőrizte az információt. Az Apple a News.com-nak nem akarta kommentálni a kiszivárgott időpontot.

Rogers jelenleg az Apple Musicért felelős igazgatói pozíciót tölti be a konszernnél. A blogbejegyzésében többek között azt taglalta, hogy már informatikus hallgatóként elkészítette első streaming-alkalmazását és bizonyos szempontból úgy érezte, mintha az utolsó több mint 20 év ebbe az egy napba sűrűsödött volna bele. A menedzser emellett azt is leírta egy tweetben, hogy az Apple Music a Sonos streamképes hangszóróinak integrációján dolgozik. Mindez olyan hamar megtörténhet, amennyire csak lehetséges, de még nem a szolgáltatás elindításának időpontjára fog megvalósulni. John Paczkowski, az Apple képviseletében megerősítette, hogy az integráció az év végére befejeződik.

Ezzel párhuzamosan Eddy Cue, a társaság iTunes és Apple Pay rendszerekért felelős menedzsere Twitter-üzenetében azt írta, hogy az iOS 9 is támogatja majd az zenei stream-szolgáltatást. Az Apple június elején mutatta be az új zeneszolgáltatását és már akkor kiderült, hogy a megjelenés június 30-án lesz esedékes, mégpedig egyszerre több mint 100 országban, a 3 hónapra szóló próbaidőszak után az ára havi 10 dollár lesz.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások