Az Intellel közösen fejlesztene chipet az LG

Az Intellel közösen fejlesztene chipet az LG

2015. október 26. 11:05, Hétfő
A dél-koreai gyártó az Intel segítségére támaszkodna a saját chipek kifejlesztésénél.

A jól ismert telefongyártók egyre nagyobb hányada büszkélkedhet saját fejlesztésű chipek alkalmazásával, bár ezek természetesen az ARM által licencelt technológiára támaszkodnak, így nem minden szempontból minősülnek eredetinek. Az LG most csatlakozna ehhez a táborhoz, mégpedig az Intel segítségével.

Belföldi iparági forrásokra támaszkodva jelent meg a hír egy dél-koreai lapban, miszerint az LG és az Intel illetékesei már tárgyalnak az együttműködés részleteiről és annak várható előnyeiről. Itt ugyan még semmilyen hivatalos megerősítés nem látott napvilágot, ám korábban már felmerült, hogy a gyártó sorrendben második ilyen fejlesztése is amerikai közreműködéssel készülne el, így a mostani hír nem minden előzmény nélküli. A második chip emlegetése sem véletlen, hiszen az LG már tavaly bemutatta a Nuclun névre keresztelt megoldását, ez azonban sem a teljesítmény, sem pedig a fogyasztás terén nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A Nuclun 2 esetében éppen arról szóltak a nemrég megjelent pletykák, hogy a chip késni fog, mivel az Intel a saját XMM 7360 LTA-A rádióját szeretné abban alkalmazni, ezért a processzor valószínűleg nem készül majd el az eredetileg tervezett időpontra. Arról is szó esett, hogy a TSMC 16 nanométeres, netán az Intel saját 14 nanométeres gyártástechnológiáját használnák fel, ám hivatalos információ eddig ezzel kapcsolatban sem jelent meg.

Bárhogy is legyen, az LG háza táján megjelenő esetleges chipek nyilván először a cég saját okostelefonjaiban látnak majd napvilágot - már amennyiben valóban megéri azok alkalmazása.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások