Hologram lehet a Cortana

Hologram lehet a Cortana

2015. december 16. 08:06, Szerda
A Microsoft szoftvere hamarosan emberi alakot ölthet.

A redmondi konszern azt tervezi, hogy a Hololens nevű kiterjesztett valóság szemüvegéhez elkészíti a Cortana életnagyságú hologramváltozatát, amely a Halo játékban lévő karakterre fog hasonlítani. Ezáltal a Windows 10 személyi asszisztense még személyesebbé válhat. (Egyébként a Cortana már a Halo játékban is hologramként szerepel, valójában ez inspirálta a Microsoftot a Windows 10-be integrált személyi asszisztens elkészítésére.)

A Microsoft számos olyan projekten gondolkodik, amelyek kiegészíthetik a Hololens szemüveget és ezek egyike a Cortana in Person, amely a személyi asszisztens kiterjesztett valóság verziója lehet. Így a szemüveget használóknak a Cortana emberi alakban is megjelenhetne. A programot virtuálisan a felhasználók látómezejébe vetítenék be, így "személyesen" lehetne kommunikálni vele. A társaság szeretné, ha a Hololens szemüveggel való munka valósághűbb lenne, ehhez pedig jobban illene egy virtuálisan megjelenő változat.

A Hololens várhatóan még a Windows 10 életciklusa alatt megjelenik, ugyanakkor a konkrét megjelenés nem a közeljövőben lesz. Először 2016 első negyedévében a vállalatok kapják majd meg a 3000 dolláros fejlesztői csomagot, hogy elkészíthessék a kompatibilis szoftvereket, majd javítanak a szemüvegen és a végfelhasználók számára készített modell is megjelenik a piacon.

A korábbi tervek között szerepelt, hogy a televíziós tartalmakkal kapcsolatos információkat integrálnak a rendszerbe, emellett 2014 novemberében az is kiderült, hogy a digitális személyi asszisztens több platformra is jöhet. Márciusban megerősítést nyert, hogy a Cortana új verziója Android- és iOS-kompatibilis is lesz.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások