A fáraók korában játszódik az új Assassin's Creed

A fáraók korában játszódik az új Assassin's Creed

2016. január 5. 19:36, Kedd

A jelek szerint az Assassin's Creed idén nem kap teljes értékű folytatást, hiszen csak jövőre jön az egyiptomi epizód.

A Kotaku már számos alkalommal bizonyította, hogy ha Assassin's Creed játékról van szó, akkor a forrásaik csak a legritkább esetben tévednek. Az utóbbi pár évben szinte minden belsős információjuk igaznak bizonyult és éppen ezért érdemes (szinte) kész tényként kezelni a ma megjelent értesüléseket. A honlap ugyanis ismét belsős informátorokra hivatkozva árulta el az olvasóival, hogy a Ubisoft valóban pihenteti a sorozatot és 2009 óta első alkalommal 2016-ban nem kapunk teljes értékű folytatást a franchise-hoz.

A jelenleg csak Assassin's Creed: Empire címen futó program azért nem szerepel az idei felhozatalban, mert a Unity kapcsán a franciák megtanulták, hogy félkész állapotában még egy ekkora cím is csak egy bughalmaz és a rajongók bizony nem fogják elnézni nekik a hiányosságokat és gondokat. Éppen ezért idén meg kell elégednünk a Chronicles részeivel és 2017-ig várhatunk a valódi folytatásra. Az Empire ráadásul a kultikus és személyes kedvencemnek számító második részt veszi alapul, így elméletileg egy teljes trilógiát építenek az új főszereplő köré.



Az Empire még Egyiptomban játszódik, de a másik két rész közül az egyik szinte biztosan az ókori Rómát veszi alapul és feltehetően Görögország lesz a harmadik "áldozat". Ennél többet még nem árult el egyetlen forrás sem, de őszintén megmondva reméljük, hogy valóban így tesz majd a Ubisoft. Bármennyire is hangulatos lett a Syndicate, a franchise megfáradt és pihenőre van szüksége. Emellett pedig nem ártana ismét valami izgalmas korba tenni a címet és a gladiátorküzdelmekkel megspékelt római kaland vagy az egyiptomi éra mind érdekes lehetőségeket rejt magában.

A Ubisoft azonban idén is tartogat majd valami nagy durranást az év végi időszakra. Szintén a Kotaku értesülése alapján az Assassin's Creed hiányát a Watch Dogs 2 próbálja betölteni, mely San Francisco utcáin játszódik és egy új főszereplőt ismerhetünk meg benne. Aki azonban nem bírja Assassin's Creed nélkül, az a hivatalosan még be nem jelentett Assassin's Creed Collection-nal múlathatja az időt.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások