Augsburgban lámpákkal segítenék a mobilozókat

Augsburgban lámpákkal segítenék a mobilozókat

2016. május 2. 18:22, Hétfő
Az úttesten elhelyezett, pirosan villogó LED-ek megmenthetik a figyelmetlen telefonálók életét.

Sajnos egyre többen járnak úgy a városokban, hogy szinte folyamatosan az okostelefonjuk kijelzőjét bámulják, mert új bejegyzéseket írnak a Facebookra vagy olvassák mások szövegeit, de eközben alig vagy egyáltalán nem figyelnek a forgalomra és más közlekedőkre. Amíg az Amerikai Egyesült Államokban pénzbírsággal és akár elzárással is büntetnék az úttesten figyelmetlenül közlekedő okostelefon-tulajdonosokat, addig Augsburgban más megoldást igyekeztek találni.

A városban két villamosmegálló közelében az úttestben helyeztek el pirosan villogó LED-eket, amelyek megakadályozhatják a balesetek bekövetkezését. A piros fény ugyanis a feltalálóik szerint elvonhatja a telefonálók figyelmét a készülékük képernyőjéről, s így elkerülhetik, hogy a villamos alá essenek. A rendszer rendkívül egyszerűen működik: amint egy villamos közeledik a megállóhoz, a LED-ek azonnal villogni kezdenek. A település egyelőre csak teszteli a megoldást. A kiválasztott két villamosmegállót csúcsidőben elsősorban diákok használják.


Németországban tavaly az okostelefonjukba temetkező felhasználókat elnevezték Smombieknak. A hivatalos indoklás alapján egy Smombie olyan személy, aki folyamatosan, szinte elvarázsolva nézi a készülékét és éppen ezért zombiként közlekedik a környéken.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások