Hamarosan élő streamek lesznek a Facebookon

Hamarosan élő streamek lesznek a Facebookon

2016. június 8. 01:18, Szerda
A közösségi platform többek között az egyik nagy játékfejlesztő stúdióval kooperál.

Együttműködési megállapodást kötött a Facebook és a Blizzard Entertainment, ennek köszönhetően a jövőben számos lehetőség fog a játékosok rendelkezésére állni a közösségi portálon. A felhasználók többek között kapcsolatba léphetnek majd egymással, megoszthatják a közös játékélményeiket, emellett a Blizzard fejlesztőivel való kooperációnak köszönhetően az oldal számos szórakoztató tartalommal bővülhet.

Már ettől a hónaptól elérhetővé válik az az új funkció, amely lehetővé fogja tenni, hogy a játékosok a Facebook-fiókjuk adataival bejelentkezzenek az egyes játékokba (World of Warcraft, Heroes of the Storm, Hearthstone, Diablo III, StarCraft II, Overwatch). Mindez nem csupán a kapcsolatfelvételt teszi majd egyszerűbbé és könnyebbé, hanem a játéktartalmak és -élmények megosztását is. A fejlesztőstúdió jelenleg is a Facebook Live API integrációján dolgozik, hogy saját streaming-funkcióit elhelyezhesse a termékeiben. Amint a funkció integrálása megtörténik, a játékosok képesek lesznek eseményeiket a Facebookon streamelni, melyeket a barátaik tekinthetnek meg.

Az együttműködésből a játékosok mellett mindkét fél profitálhat, hiszen a Blizzard sokkal nagyobb tábor számára teheti ismertté a játékait, míg a Facebook is egy új célközönséget érhet el. A közösségi platformon havonta már most is több mint 650 millióan játszanak különböző böngészőben futtatható, mobil- és konzoljátékokkal. Az eSport területére merészkedéssel a Facebook olyan a területen dominánsnak számító szereplőkkel kerül szembe, mint a Google tulajdonban álló YouTube vagy az Amazon által két éve felvásárolt hallatlanul népszerű Twitch. A Yahoo szintén alig két hónapja indított hasonló online felületet élő bajnokságokkal, kommentárokkal és interjúkkal.

A Facebook az elmúlt hetekben erősen koncentrált az élő streaming-ajánlatokra, ennek köszönhető, hogy a portálon megtekinthető lesz Malcom Turnbull ausztrál miniszterelnök és Bill Shorten ellenzéki vezető vitája is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások