2018-ra nem lesz egymilliárd eszközön Windows 10?

2018-ra nem lesz egymilliárd eszközön Windows 10?

2016. július 18. 17:48, Hétfő
A Microsoft hivatalosan is visszavonta a korábbi célkitűzését.

Tavaly májusban a San Franciscóban megrendezett BUILD 2015 konferencián Terry Myerson, a Microsoft operációs rendszerek csoportjának vezetője ambíciózus célt vázolt fel a Windows 10 kapcsán: úgy vélte, hogy a szoftver 2-3 évvel a megjelenése után már egymilliárd készüléken fog futni. Ezek között lesznek asztali számítógépek, notebookok, tabletek, okostelefonok, Xbox One játékkonzolok, televíziók, bankautomaták, a HoloLens kiterjesztett valóság szemüveg és számos különböző, a dolgok internetéhez kapcsolódó megoldás. Nos, a redmondi konszern most kénytelen volt visszavonni az akkori előrejelezést.

A Microsoft hivatalos közleményben jelezte, hogy 2018 közepére mégsem lesz egymilliárd készülékre feltelepítve a Windows 10. A társaság okként azt adta meg, hogy a jövőben az okostelefon-üzletre akar összpontosítani - új célt vagy céldátumot ugyanakkor nem jelöltek ki. A Windows 10 jelenleg 350 millió eszközön található meg, az ingyenes frissítési lehetőség július 29-én jár le.

Az óriáscég szóvivője a ZDNet-nek elismerte, hogy valószínűtlen a kitűzött cél elérése. Hozzátette, hogy a több mint 350 millió aktivált készülék kiváló szám és a felhasználók rendkívül elégedettek az új operációs rendszerrel. A vállalat is derűlátóan tekint a jelenlegi elterjedtségre, még akkor is, ha a jövőben az okostelefon-üzletre koncentrálnak, a kitűzött egymilliárdos cél sokkal későbbre teljesülhet majd, mint 2018 márciusa. A Microsoft ugyanakkor azt várja, hogy jövőre még több új Windows 10-es termék fog megjelenni és nőni fog a pozitív ügyfélreakciók száma is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások