Megjelent az Android 7.0

Megjelent az Android 7.0

2016. augusztus 24. 13:32, Szerda
A Google hivatalosan is bejelentette az automatikus frissítések megindulását.

Az elmúlt néhány hónapban az Android háza táján már egyértelműen az új verzió került a fókuszba, részben a várt és előre jelzett újítások, részben pedig a hivatalos név kapcsán. Utóbbi végül a Nougat lett, ami pedig az előbbi tényezőt illeti, a cég több mint 250 új funkcióról beszél.


Ilyen a többablakos mód
A hivatalos blogbejegyzés szerint az Android 7.0 Nougat felhasználók ezreinek visszajelzései alapján kapta meg végleges formáját, ezzel pedig a mobil operációs rendszer még erősebbé, produktívabbá, valamint biztonságosabbá vált. A Google kiemelte, hogy azon felhasználók, akik a Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player, Pixel C, illetve a General Mobile 4G (Android One) készülékek valamelyikét birtokolják, automatikusan részesülnek a frissítésből, de ugyanez vonatkozik azon okostelefonokra is, amelyek az Android Beta Program részeként eddig az előzetes verziókat futtatták.

Az újítások között sorolják fel a megosztott képernyőt (amely nyilván az asztali operációs rendszerek területéről érkezett), a Vulkan API által ígért jobb 3D-teljesítményt, a VR-támogatást (amihez viszont Daydream-kompatibilis készülék szükséges), a hosszabb üzemidőt, a mobilos adatforgalom hatékonyabb kezelését, az interaktív értesítőket, a gyorsbeállítások teljes egyedire szabásának lehetőségét, a több nyelv egyidejű használatát, a javított biztonságot (Direct Boot, fájl-alapú titkosítás), illetve számos egyéb funkciót.

A teljes listát természetesen bárki szemügyre veheti az új verzió internetes oldalán - a Google rendszeres frissítést ígér, amelyek tovább tökéletesítik majd a szoftvert.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások