Kínai techóriásokkal működik együtt az Audi

Kínai techóriásokkal működik együtt az Audi

2016. szeptember 12. 09:04, Hétfő
A német autógyártó erősíti a digitális tevékenységét Kínában.

Az Audi China és a FAW-Volkswagen szándéknyilatkozatot írt alá három helyi konszernnel (Alibaba, Baidu, Tencent). A dokumentumban a partnerek vállalták, hogy az adatelemzés, a járművel kapcsolatos internetplatformok és a városi intelligens mobilitásmegoldások területén elmélyítik az együttműködésüket.

Joachim Wedler, az Audi China elnöke kiemelte, hogy az elmúlt években a távol-keleti állam a digitális technológiák szempontjából az egyik vezető piaccá vált. A Baidu, az Alibaba és a Tencent egyaránt erős innovátorok, s ezekkel a társaságokkal közösen célzottan olyan funkciókon fognak dolgozni, amelyeket a jövő hálózatba kötött gépkocsijaiba integrálnak majd.

Az Audinak Kínában van a legnagyobb Németországon kívüli kutató- és fejlesztőközpontja, amely része az Audi China szervezetének. Utóbbi cég az AUDI AG száz százalékos tulajdonú leányvállalata. A munka elsődlegesen a jövőbeli kulcstechnológiák megtalálására és fejlesztésére irányul. Ilyen technológiák a hálózatba kötött járművek, az alternatív meghajtások és a különböző digitális szolgáltatások.

A szándéknyilatkozattal a partnercégek kibővítik az eddigi kooperációt. Az Audi és az Alibaba korábban már megalkotott egy valós idejű közlekedési információs rendszert, amelyet integráltak is az Audi MMI-be, valamint nagy felbontású 3D-térképek részeként is elérhetővé tették. Emellett 2017-től megtalálható lesz az Audi kínai termékportfóliójában a Baidu CarLife nevű ajánlat, amelynek segítségével az ügyfelek - mind a készülékeikről, mind az autóikból - hozzáférhetnek a Baidu népszerű alkalmazásaihoz és azok funkcióihoz. A vállalat a Tencenttel közösen pedig azon dolgozik, hogy integrálja a WeChat MyCar szolgáltatását a modelljeibe. Elsőként a helyzetinformációk lekérdezése és a zenékhez való hozzáférés valósul majd meg.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások