Mac gépeken nem lennének hasznosak az érintő­képernyők?

Mac gépeken nem lennének hasznosak az érintő­képernyők?

2016. november 5. 08:37, Szombat
Az Apple továbbra is a saját útját járja és bizonyos termékeinek a vonatkozásában nem érdeklik az érintőkijelzők.

Jony Ive, az Apple főtervezője továbbra is kitart azon álláspontja mellett, hogy a Mac számítógépeken nem lennének hasznosak az érintőképernyők. A társaság ehelyett az új MacBook Pro modellekben debütáló Touch Bar mellett tette le a voksát. A szakember megindokolta a döntést.

Ive kifejtette, hogy sok évvel ezelőtt már megvizsgálták a Multitouch technológiát és megpróbálták az ahhoz illő alkalmazásokat és lehetőségeket felmérni és megérteni. Ugyanakkor eközben végig azt érezték, hogy a Mac nem a megfelelő eszköz az érintőképernyők számára. Ebben közrejátszott az is, hogy a megoldást nem találták különösen hasznosnak, ezzel kapcsolatban pedig azóta sem változott a véleményük. A főtervező úgy vélte, hogy ennek számos oka van, de konkrétumokat nem akart elárulni, mert akkor olyan dolgokról is kellett volna beszélnie, amiken jelenleg is dolgoznak.

A Touch Bart viszont nagyon is sokra tartja Ive, aki szerint ez a megoldás a két világ, vagyis a billentyűzet és az érintőkezelés javát egyesíti magában. A Touch Bar kifejlesztése különösen hosszadalmas folyamat volt, mert fejlett szoftverekre és hardverekre volt szükség. Az első prototípusok már két évvel ezelőtt léteztek, azonban nem voltak termékspecifikusak. Miután az első megoldásokat megalkották, az volt a feladatuk, hogy kitalálják, hogy ez az eljárás hasznos-e és ha igen, mennyire.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások