34 collos UltraWide monitort mutatott be az LG

34 collos UltraWide monitort mutatott be az LG

2016. november 11. 13:28, Péntek
Az LG bemutatta új, 34 hüvelykes UltraWide monitorát, amely az első 144 Hz-es 21:9 képarányú készülék a világon.

A gamer monitorok hatalmas fejlődésen mentek át az elmúlt évtizedekben: a katódsugaras készülékeket felváltotta az LCD, amivel rengeteg hely szabadult fel az asztalokon, de a képminőség és a játékélmény a TN panelek alkalmazása miatt még nem volt az igazi. A komoly zajosodás és magas válaszidő mellett oldalról szinte nézhetetlen kép, rossz színvisszaadás, gyenge kontrasztarány jellemezte ezeket a készülékeket. Az áttörést az IPS (In-Plane Switching) panelek hozták el, melyekben a képernyő folyadékkristályai az elektromos feszültség hatására a térben együtt fordulnak el — ezzel a betekintési szög jelentősen megnő, és a monitor nagyobb színpontosságot, széles színteret, óriási kontrasztarányt biztosít.

Az LG az idei IFA szakkiállításon mutatta be IPS technológiával készült legújabb ívelt monitorát, mely mostantól Magyarországon is kapható. A 34UC79G a világ első 144Hz-es 21:9-es képarányú UltraWide gamer monitora, melynek fő erőssége a Motion Blur Reduction technológiának köszönhetően akár egy milliszekundumosra is csökkenthető válaszidő. A monitor folyamatos, szakadásmentes játékélményt ad, az IPS panelek pedig pontos, torzításmentes, élethű színeket közvetítenek, csaknem 180 fokos betekintési szögből.


A dinamikus akciószinkronnak (DAS) köszönhetően a legmozgalmasabb játékban sem késnek a képek, amit az AMD FreeSync megoldás tesz teljessé. A monitor fekete szín stabilizátora a legmélyebb fekete tónusokról is jól látható, tiszta képet ad, a 21:9-es képaránynak köszönhetően pedig olyan területek is láthatóvá válnak, melyek a 16:9-es képarányú monitorokon nem. Ívelt kialakítása miatt nem csak az FPS, de az RTS és a massive-multiplayer (MMORPG) játékosok is szeretni fogják.

A fejlesztők célkeresztet is beépítettek a készülékbe, amivel a gamerek még pontosabban célozhatnak, az egérzsinór-vezető pedig mindehhez kényelmes, szabad mozgást biztosít a kéznek. Az állítható magasságú monitor stabilan illeszkedik bármilyen játékállomásba, a zsinórvezetőnek köszönhetően pedig eltűnnek a kusza drótok az asztalról. A monitor november közepétől kapható a hazai üzletekben, ajánlott fogyasztói ára: bruttó 189 000 Ft.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások