Az LG szállítaná a Samsung akkumulátorait

Az LG szállítaná a Samsung akkumulátorait

2016. december 21. 21:26, Szerda
A Note 7 kudarca után a gyártó másokat is bevonna, így a rivális biztosítaná az utánpótlást.

A Galaxy Note 7 kigyulladó, felrobbanó akkumulátorai nagy fejtörést okoztak a Samsung vezetésének, amely elsősorban magának köszönhette ezen gondokat, hiszen többek között az vezetett el a malőrig, hogy minden komponenst, így az akkumulátorokat is igyekeztek belső forrásból beszerezni, ami a jelek szerint túl nagy megterhelést rótt egyes leányvállalatokra. Mivel a pótlás sem sikerült megfelelően, most további források után néznek.

A Reuters hírügynökség számolt be arról, hogy a közeljövőben a LG Chem is akkumulátorokat szállíthat majd a Samsungnak. Ezen állítást a Chosun Ilbo napilap értesülésére alapozzák, ez utóbbi oldalán ugyanis az jelent meg, hogy egy iparági céges képviselő szerint már 90 százalék az esély a sikeres megállapodásra. Ennek eredményeként az LG Chem valamikor a következő év második felében válhat az utánpótlási csatorna részévé, ez pedig a remények szerint végleg helyreállítja az eredeti helyzetet, vagyis megszűnik a beszállítók leterheltsége és az ezzel járó kockázatok is minimalizálódnak.

A dél-koreai gyártó eredetileg a Samsung SDI által leszállított akkumulátorokat alkalmazta a Galaxy Note 7 okostelefonokban. Az első visszahívást követően cserepéldányokat küldtek ki, ezekben pedig már a kínai Amperex Technology által biztosított egységek kaptak helyet, a balesetek azonban itt sem maradtak el, ami arra kényszerítette a vállalatot, hogy végleg felhagyjon a további próbálkozásokkal és visszahívja a típust – a napokban szorították ismét lejjebb a feltöltési limiteket, hogy a még kitartó felhasználókat is rábírják a készülékek mielőbbi visszaküldésére.

Egyelőre sem a Samsung, sem pedig az LG Chem részéről nem nyilatkoztak a hír kapcsán, a megállapodásra azonban jó eséllyel rövid időn belül valóban sor kerül.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások