A streaming ellenére népszerű a The Pirate Bay

A streaming ellenére népszerű a The Pirate Bay

2017. január 5. 08:57, Csütörtök
Egyre több a legális stream-platform, azonban az oldal még mindig az illegális filmmásolatok első számú lelőhelye.

Korábban a legális ajánlatok hiányával is magyarázták a fájlcserélő szolgáltatások elterjedését és népszerűségét. Nos, napjainkban már számos legális platform érhető el, de a The Pirate Bay (TPB) nem csupán létezik, de még mindig az egyik, ha nem a legnépszerűbb fájlcserélő portál. Spud17, a TPB-t működtető csapat egyik tagja közölte, hogy ő személy szerint a streaminget egoista magatartásnak tartja, míg a torrentezés azt jelenti, hogy valaki hajlandó megosztani másokkal a birtokában lévő tartalmakat és kész segíteni a polgári engedetlenségben. Úgy vélte, hogy a legközelebbi nagy dolog feltalálásáig a torrenthonlapok mindig is népszerűbbek lesznek, mint a stream-ajánlatok.

Ennek oka részben az, hogy még mindig vannak olyan megoldások, amelyek ellen fel kell lépni, elég csak a filmipar mohóságára gondolni. Példaként említette, hogy a BBC a Planet Earth 2 sorozatot csak az utolsó epizód levetítése előtt hozta ki Blu-ray, illetve DVD-lemezen, de azért a televízióadó felháborodott a műsor illegális elterjedése miatt. A Sky 20 fontot kér el egyetlen bokszmérkőzés megtekintéséért, míg a nagy kiadók 500 fontot követelnek egy tudományos magazinért. Egészen addig, amíg ez a fajta mohóság jelen van, a fájlcserélők továbbra is csereberélni fogják egymás között a fájlokat. A The Pirate Bay csapatának tagja szerint a streamingnek ugyanakkor szintén van létjogosultsága és biztosan továbbra is népszerű lesz például az elérhető közvetítések miatt a sportrajongók körében.

Fredrik Ingblad illetékes ügyész korábban elismerte, hogy a 2014. december 9-én a The Pirate Bay ellen indított razzia sikertelenül zárult. Az ügyész elmondta, hogy a nyomozást le kellett állítani, mert a rendőrségnek egész egyszerűen nincs kapacitása arra, hogy az akkor lefoglalt szervereket és merevlemezeket átkutassa, illetve azok tartalmát kielemezze. Ehelyett a svéd hivatalok inkább a magasabb prioritású nyomozásokkal akarnak foglalkozni.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások