Eddigi legerősebb játéklaptopját mutatta be a HP

Eddigi legerősebb játéklaptopját mutatta be a HP

2017. augusztus 24. 23:19, Csütörtök
Az OMEN X Laptopot a maximális teljesítményt kereső gamerek és e-sportolók számára fejlesztette a HP.

A komoly gamereknek optimalizált és könnyen konfigurálható, desktop szintű teljesítményre van szükségük a tökéletes felbontáshoz és a páratlan reakcióidőhöz, hogy sikeresek legyenek a játék során. Emellett olyan eszközre vágynak, amelynél nem kell feláldozni a teljesítményt a könnyű hordozhatóságért. Tanulmányozva a legmagasabb szinteken versenyző gamerek szokásait, a HP olyan gépet alkotott, amely kielégíti ezeket az igényeket, köszönhetően a kiváló minőségű alkatrészeknek, a kifinomult hőszabályozás-megoldásoknak, a gyors és reszponzív megjelenítési funkcióknak, és a teljesen személyre szabható mechanikus billentyűzetnek.

"Az e-sport a gaming világának egyik leggyorsabban növekvő szektora" - mondta Anne-Sophie Hadberg, a HP EMEA régió lakossági szolgáltatások üzletágának vezetője. Az AAA besorolású játékok és az e-sport versenyek magas grafikai és kiváló teljesítményt követelnek meg. Ezért az OMEN Command Center Software egyedi beállítási lehetőségeket, a hardware maximális kihasználhatóságát és a túlhúzható processzor szabályozhatóságát kínálja. Emellett optimalizálja a játékok hálózati forgalmát és csökkenti a késést online játékok esetén.


A zárolatlan Intel Core i7 CPU, a memória túlhúzására alkalmas XMP memóriaopció és a DDR4-2800, valamint a gyárilag túlhúzott NVIDIA GeForce GTX 1080 GPU tökéletes játékélményt biztosít egy gyors, többjátékos, 4K felbontású játék során. A gépben RAID0 SSD van a gyors bootoláshoz és játék-betöltéshez, valamint PCIe SSD+HDD tárolási opciók a gyors válaszidő és masszív tárolókapacitás érdekében. A hőszabályozásról nagy teljesítményű ventilátorok és integrált gőzkamra biztosítja négy 3,5 mm-es hőcsővel, utóbbiak javítják a hőátvezetést a GPU-ról és a CPU-ról a négy hátsó sarokba szerelt hőegységre.

A gépbe mechanikus billentyűzetet szereltek RGB LD háttérvilágítással és azonnali választ biztosító mechanikus kapcsolókkal. Az N-Key rollover minden billentyűn megtalálható az anti-ghosting funkció aktiválásáért. A kijelző 17 colos képátlójú 4K vagy 120Hz 1080p lehet a gyors frissítési sebesség érdekében. A NVIDIA G-Sync technológia a képtöredezettséget csökkenti. A hangról DTS fejhallgató és Bang & Olufsen hangszórók gondoskodnak. Mindez egy áttetsző házban, hogy látszódjon a laptop belseje, állítható megvilágítással és alumínium kialakítás a prémium és személyre szabható külsőért.


Hogy a versenyeken is a legtöbb előnyt biztosítsa a gamereknek, az OMEN X Laptop úgy készült, hogy könnyű legyen fejleszteni a rendszer képességeit vagy kicserélni egyes részeit. Egyszerű a hozzáférés a HDD és az SSD kártyákhoz, illetve a RAM-hoz, akár négy külső kijelzőt is támogat, és három USB 3.0, két Thunderbolt 3, és HDMI 2.0a csatlakozó is van rajta. Az OMEN X Laptop novembertől lesz elérhető 2799 eurós ajánlott fogyasztói ártól.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások