Mesterséges húst gyártó startupba fektetett be Bill Gates

Mesterséges húst gyártó startupba fektetett be Bill Gates

2017. augusztus 28. 21:57, Hétfő
Az adományozás mellett gyakran invesztál is különböző cégekbe a Microsoft társalapítója. A mostani lépése komoly visszhangot válthat ki.

Bill Gates egy olyan startupba fektetett be, amely laboratóriumi körülmények között "tenyészt" húst. A projektbe beszállt Robert Branson, a Cargill Inc. és számos befektetőcég is.

A Memphis Meats nevű kaliforniai vállalkozás már néhány éve húst gyárt a végfelhasználók számára. A szakemberek a folyamat során Petri-csészében "tenyésztik" ki a tányérra kerülő húst. A kidolgozott eljárás lehetővé teszi, hogy nagyobb mennyiségű marha-, kacsa- és csirkehúst lehessen előállítani anélkül, hogy ahhoz állatokat kelljen leölni. Mindez egy olyan technológiának köszönhető, amely több év alatt vált kiforrottá.


A Memphis Meats pontosan azt tudja elkészíteni, amit a megrendelő szeretne. Ez gazdasági előnyt jelent, hiszen komoly költségek takaríthatók meg ilyen módon. Ami problémát jelenthet az az elfogadás, illetve annak hiánya, hiszen nem mindenki szeretne olyan húst enni, amelyet rövid idővel a tálalás előtt laboratóriumban "tenyésztettek ki". Az egyelőre nem szivárgott ki, hogy Gates és Branson pontosan mekkora összeget fektettek be a startupba. Azt viszont tudni lehet, hogy a Memphis Meats az utolsó finanszírozási körben 22 millió dollárt gyűjtött össze.

Branson azt mondta, hogy hiszi, hogy 30 év múlva már nem kell majd állatokat leölnünk a húsukért és hogy minden hús tiszta vagy növényi alapú lesz. Reméli, hogy az így készített húsok ízükben sem fognak eltérni a hagyományos húsoktól és sokkal egészségesebbek lesznek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások