Két méteres OLED tévét mutatott be a Panasonic

Két méteres OLED tévét mutatott be a Panasonic

2017. augusztus 30. 23:27, Szerda
Az idei IFA szakvásáron mutatja be a Panasonic a valaha készült legnagyobb OLED képernyővel büszkélkedő, 77 hüvelykes EZ1000 televízióját.

"Egyre több fogyasztó igényli a valódi házimozi élményt, amely nem csupán élvonalbeli képminőséget, de ahhoz méltó képernyőméretet is jelent” – jegyezte meg Yadushi Murayama, a Panasonic európai televíziós üzletágának vezetője. "Éppen ezért rendkívül büszkék vagyunk, hogy az ősszel megjelenő új TV-kínálatunk része a csúcskategóriás, 77 hüvelykes OLED TV modell.” A Panasonic 4K Pro Ultra HD OLED TV-k sorozatát kiegészítő, legújabb LED modellek már következő generációs képfeldolgozást, továbbfejlesztett LED világítást és a legújabb LCD paneleket tartalmazzák. A Panasonic mostantól a teljes 4K választékában HDR képminőséget nyújt a fogyasztóknak.

A Panasonic közleménye szerint a Studio Colour HCX2 videoprocesszor páratlan mélységű feketéket és az eddigi legpontosabb színeket jeleníti meg. A filmes utómunkákat végző Deluxe tulajdonában lévő Company 3, az EFILM és az Encore színszakértői és képmérnökei a céggel együttműködve végezték a 4K Pro technológiájú EZ1000 képhangolását és tesztelését. A szakértők egyben jóváhagyták a stúdióikban az EZ1000-t, mint az ügyfelek által a hollywoodi szuperprodukciók és az igényes televíziós sorozatok színértékelési munkafolyamataihoz használatos monitort.


Megfelelt a szigorú szabványokat alkalmazó UHD Alliance legmagasabb fokú, 2017-es Ultra HD Prémium specifikációinak. A különböző iparágakat felölelő és vezető filmstúdiókat, szórakoztatóelektronikai gyártókat, tartalomszolgáltatókat és technológiai vállalatokat is tagjai között tudó UHD Alliance (UHSDA) a képfelbontástól kezdve a magas dinamikus tartományon (high dynamic range - HDR) át a képpontosságot és a széles színskálát (Wide Colour Gamut - WCG) is vizsgáló alapos tesztelési folyamatot követően részesítette ebben az elismerésben a televíziókészülékeket.

A célok között szerepelt a lehető legjobb hangzás elérése is az OLED TV készülékben, ezért az EZ1000 Dynamic Blade Speaker hangfalakkal is rendelkezik. A televíziókban található keskeny audiorendszer 14 hangszóróval rendelkezik (8 mélyközépsugárzó, 4 középsugárzó és 2 magassugárzó, továbbá egy négyes passzív sugárzó a basszus hangok erősítéséhez).

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások