Sony CMOS képszenzor autókhoz

Sony CMOS képszenzor autókhoz

2017. október 31. 21:50, Kedd
A 7 megapixeles chippel akár 160 méterről is képes felismerni egy közlekedési táblát az autóban lévő vezetést segítő rendszer.

A Sony IMX324 típusú CMOS képszenzort a jelenlegi megoldásoknál jobb felbontás jellemzi. Az új termék kompatibilis a MobilEye EyeQ 4 és az EyeQ 5 típusú processzorokkal. Az IMX324 7,42 megapixeles és a Sony tájékoztatása alapján jelenleg ebben a szegmensben a legnagyobb felbontást biztosítja. Az új képszenzor felbontása a háromszorosa (3849 x 1929 képpont) a hagyományos megoldások vízszintes felbontásának.


A japán vállalat kiemelte, hogy az eszköz erősségei közé tartozik egyrészt, hogy az akár 160 méter távolságra lévő objektumokat is felismeri, ráadásul sokkal jobban azonosíthatók a használatával például a közlekedési táblák. Az új CMOS szenzornál a gyártó nem RGGB, hanem RCCC (Red Clear Clear Clear) színszűrőt alkalmaz, amelyet kifejezetten a nagyobb fényérzékenységre optimalizáltak. Az IMX324 az úgynevezett stacked-szenzorok családjába tartozik. Ez azt jelenti, hogy több komponenst is egymás fölé helyeznek el, hogy így takarítsanak meg helyet és biztosítsák az energiahatékony működést. Az új modellnél a Sony a szenzort és az alatta található jelfeldolgozó egységet egy alkatrészként kezeli.

Az első modellek novembertől lesznek elérhetők, a bevezető áruk 10 000 jen lesz. A sorozatgyártás várhatóan jövő júniustól valósulhat meg, addig az óriáscég beszerzi a szükséges tanúsítványokat, hogy a termék biztosan megfeleljen az autóipar összes követelményének.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások