Az európai adatvédelem mellett az IBM

Az európai adatvédelem mellett az IBM

2018. február 5. 22:30, Hétfő
A felhőszolgáltatások piacán komoly harc dúl. Az IBM egy újszerű stratégia alkalmazása mellett döntött.

Az amerikai konszern reagált az ügyfelei aggodalmaira és úgy döntött, hogy a németországi felhőkörnyezeti központját megóvja a tengerentúli túlkapásokkal szemben. Ezzel nem csupán az ügyfelei adatait akarja megvédeni, hanem egyúttal a vetélytársait is nyomás alá helyezné. A lépésre azért volt szükség, mert sok európai ügyfél aggódott az adatai biztonsága miatt. Konkrétan attól tartottak, hogy amerikai megkeresések esetén a társaság és annak központja kiadná a személyes vagy az üzleti információikat a tengerentúli hatóságoknak, valamint a titkosszolgálatoknak.

Yasser Eissa, az IBM európai felhőüzletért felelős alelnöke kijelentette, hogy a jövőben nem lesz lehetőség elérni a tárolt adatokat az Európai Unión kívülről. Ezt kizárólag a válllalat munkatársai tehetik majd meg. A menedzser hozzátette, hogy minden egyesült államokbeli hivatal számára világossá teszik, hogy az őrzött adatok nem az ő tulajdonukat képezik és azokhoz nincs hozzáférésük, továbbá semmilyen ügyféladatot sem adnak ki.

Európa az IBM számára egy rendkívül fontos piac és a felhőszolgáltatásokat az egyik fő üzletágává akarja tenni. Az óriáscég tavaly óta 17 milliárd dolláros bevételre tett szert ezen a területen. A piacot az Amazon uralja, de az IBM-nek komoly konkurenciát jelent a Microsoft és a Google is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások