Érintő­képernyő is lehet a MacBook billentyűzete?

Érintő­képernyő is lehet a MacBook billentyűzete?

2018. március 2. 09:18, Péntek
Egy új szabadalomból láthatóvá vált, hogy a jövőben milyen irányba indulhat el a készülékek kezelésének területén az Apple.

A kaliforniai vállalat még 2015 szeptemberében nyújtotta be a 9 904 502-es számú szabadalmat az Amerikai Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához (USPTO), amely azt most elfogadta. A dokumentumban leírt ötlet a touch bar elv folytatásának tekinthető.


A szabadalom azt támasztja alá, hogy a vállalat nagyon is elképzelhetőnek tartja a MacBookok érintőmodulokkal való ellátását. A készülékekbe az utolsó áttervezéskor bekerült egy touch bar, amellyel sikerült kiváltani a funkcióbillentyűket, a jövőben azonban akár a teljes billentyűzetet is érintőpad válthatja ki. A szabadalomban pont az szerepel, hogy a fizikai billentyűzet helyett OLED-kijelzőt építenének be az eszközökbe.

A tervezet két lehetséges megoldást mutat be, az egyik változat alapján érintőpad kerülne a készülékekbe, míg a másik szerint érintőképernyő. Ami problémát jelenthet, az a kijelzők tükröződése. Az még egyelőre kérdéses, hogy az ötletet mikor ülteti át a gyakorlatba az Apple.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások