További eszközökre érkezhet a webOS

További eszközökre érkezhet a webOS

2018. március 20. 10:03, Kedd
Az operációs rendszer eddig csak okostévéken volt elérhető, a jövőben ez megváltozhat.

A LG bejelentette, hogy a dél-koreai tudományos és IT-minisztériummal közösen kifejlesztette a webOS nyílt forráskódú változatát (OSE). A társaság korábban már próbálkozott az operációs rendszer okosórákra és okoshűtőszekrényekre telepítésével, de ennek ellenére nem tudta elérni, hogy a webOS elterjedjen, és a cég nagyon messze van még attól is, hogy az operációs rendszert okostelefonokon vagy táblagépeken lehessen futtatni. Ezekben a fejlesztésekben segíthet az új nyílt forráskódú verzió.

A projekt során az LG a dél-koreai tudományos és IT-minisztérium alá tartozó Nemzeti IT-ipari Promóciós Ügynökséggel (NIPA) működik együtt, a hivatal fogja összehozni az óriáscéggel a webOS-ötletekkel rendelkező startupokat. Az LG ezekből kiválasztaná a legjobb elképzeléseket, amelyek megvalósításához logisztikai és műszaki támogatást nyújtana azzal a távlati céllal, hogy a terméket később forgalomba hozzák. A támogatás egyúttal kiterjedne az olyan rendezvényeken való részvételre is, mint az Open Source Summit.

Az LG azt is bejelentette, hogy a fejlesztők már letölthetik a nyílt forráskódú változat forráskódját és kihasználhatják a kapcsolódó eszközök, útmutatók és fórumok előnyeit, hogy megismerjék a webOS-t és annak előnyeit. A multitasking operációs rendszer a jövőben az intelligens eszközök platformjaként működhet, s HTML5-, és CSS3-támogatással rendelkezik. A webOS sikere attól függ majd, hogy mennyire tud megfelelő alternatívájává válni a Samsung által fejlesztett Tizennek, az Androidnak és a különböző beágyazott Linux-rendszereknek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban