Nem építi fel írországi üzemét az Apple

Nem építi fel írországi üzemét az Apple

2018. május 14. 07:51, Hétfő
350 munkahelyet teremtve oda akarták telepíteni több szolgáltatásuk központját, de helyi aktivisták folyamatosan akadályozták a beruházást.

Az Apple bejelentette, hogy nem valósítja meg az Írországban, Athenry városában tervezett projektjét, mert az építési engedély megszerzése túlzottan elhúzódott. A társaság 850 millió eurós beruházás keretében akarta felépíteni az új számítógép-központját, de az elképzelés néhány helyi környezetvédő ellenállása miatt elbukott. Helyiek egy csoportja a kezdetektől folyamatosan akadályozta az építkezés elindulását, sőt, még az engedélyek beszerzése sem történhetett meg, mert az Európai Unió Bírósága nemrég az egész folyamatot blokkolta.

A tervek alapján az új centrum olyan szolgáltatásokat működtetett volna, mint az Apple Music, az iCloud, az App Store, az Apple Maps, a Messages és a Siri. A létesítmény körülbelül 350 új munkahelyet jelentett volna a régióban. A beruházást egy dán testvérlétesítménnyel együtt jelentették be, és míg az már működik, itt még az engedélyek sincsenek meg az építkezés megkezdéséhez, mivel a bíróság is folyamatosan halasztgatta a tárgyalások megtartását.


Egy erdőbe akarták telepíteni a számítógépközpontot

Az Apple közölte, hogy a legnagyobb erőfeszítései ellenére sem járt sikerrel és az építkezés engedélyeztetésében bekövetkező csúszások arra késztették, hogy átgondolja terveit. Ugyanakkor a vállalat e dolog miatt Írországról, mint a jövőbeli beruházások lehetséges célpontjáról nem mondott le. Ezt támasztja alá az is, hogy Cork városában egy másik létesítményt hoz létre az óriáscég, abba a projektbe 550 millió dollárt fektet be az Apple.

A politikusok komoly problémának nevezték a beruházás leállítását. Ciaran Cannon helyi politikus nagyon sajnálatosnak nevezte, hogy a társaság nem ülteti át a gyakorlatba a számítógép-központ megépítésével kapcsolatos terveit, hiszen a projekt egy fontos központja lett volna a beruházásoknak és a munkahelyteremtésnek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások