Elérhető a Magic Leap szemüvege

Elérhető a Magic Leap szemüvege

2018. augusztus 9. 19:55, Csütörtök
A készüléknek egyelőre a fejlesztői változata vásárolható meg nagyon korlátozottan, és előzetes oktatás is jár mellé.

Az, hogy a Magic Leap vegyes valóság szemüveget készít, 2015 októberében került nyilvánosságra. A vállalat 2016-ban 800 millió dolláros tőkeinjekciót kapott. Februárban vált ismertté, hogy a cég még az idén piacra akarja dobni a vegyes valóság szemüvegét, majd elérhetővé tette az eszköz referencia-dizájnját. A Magic Leap most bejelentette, hogy megvásárolható a szemüvege fejlesztői változata.

A Magic Leap One jelenleg kizárólag az Amerikai Egyesült Államok bizonyos városaiban (Chicago, Los Angeles, Miami, New York, San Francisco, Seattle) rendelhető meg 2295 dolláros áron. A döntés hátterében az áll, hogy mindegyik terméket a vállalkozás egyik munkatársa szállítja ki és részletes eligazítást is tart a vevőknek annak használatáról. Mindez bár rendkívül hosszadalmas folyamat, de hozzájárul ahhoz, hogy a Magic Leap szisztematikusan kiépíthesse a fejlesztői közösségét. Ráadásul az árért cserébe a felhasználó nem csupán egy terméket kap, hanem odafigyelést is.


A Magic Leap One rendszer a vegyes valóság szemüvegből, egy vezérlőegységből és egy külső számítógépes egységből áll. Az utóbbi össze van kötve a készülékkel. A fő hardver az nVidia Parker rendszerchip, amely két Denver 2.0-s és négy ARM Cortex A57-es egységet tartalmaz. Az alkalmazások két A57-es egységet és egy Denvert tudnak használni. Az integrált grafikus chip az nVidia Pascal, amelyet 256 CUDA-maggal láttak el, s OpenGL 4.5-, Vulkan- és OpenGL ES 3.3+ támogatással rendelkezik. A beépített memória 8 gigabájt, míg a háttértároló 128 gigabájtos. Végül van Bluetooth 4.2- és WiFi 802.11ac/b/g/n-támogatás, valamint USB Type-C-port. Az akkumulátort az utóbbin keresztül töltik fel és 3 órás üzemidőt biztosít.

Az egyelőre kérdéses, hogy mikorra várható az első kompatibilis alkalmazások megjelenése. A Magic Leap One megjelenése mindenesetre a piaci versenynek mindenképpen jót tehet.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások