Apple - Tesla-felvásárlás és drágább iPhone kellene?

Apple - Tesla-felvásárlás és drágább iPhone kellene?

2018. szeptember 4. 10:43, Kedd
Érdekes véleményt fogalmazott meg a konszern egyik legfontosabb részvényese.

Warren Buffett milliárdos most ünnepelte a 88. születésnapját és a CNBC-nek azt mondta, hogy vásárolt néhány új Apple-részvényt, ahogy ő fogalmazott, "egy keveset". E lépésnek köszönhetően az esztendő második negyedévében a Buffett tulajdonában lévő Berkshire Hathaway 5 százalékra növelte a kaliforniai óriáscégben szerzett tulajdonrészét és így már körülbelül 56 milliárd dollár értékben birtokol Apple-részvényeket, amellyel a társaság egyik legnagyobb részvényese. A milliárdos rendkívül elégedett volt a befektetéssel és dicsérte a vállalat márkaerejét.

Buffett hangsúlyozta, hogy nem a következő negyedév vagy esztendő eladási számaira összpontosít, hanem arra a több millió emberre, akik az életüket az iPhone készülékek körül élik. Ennek ellenére komoly kritikákat is megfogalmazott, többek között az Apple autóterveivel kapcsolatban. A befektető kiemelte, hogy támogatná a Tesla felvásárlását, mert minden olyan dolgot támogatna, amelyet Tim Cook kezdeményez és hajt végre, de a véleménye az, hogy rossz ötlet lenne az autóüzletbe beszállni, mert ott rendkívül nagy a harc. Az ebben a küzdelemben való részvétel pedig egyetlen cégnek sem válna hosszú távon az előnyére.

Buffett kitért még egy dologra. Úgy vélte, hogy az iPhone készülékért ezer dollárnál többet is elkérhetne az Apple. Mindezt azzal indokolta, hogy egy olyan termék, mint az iPhone X, amely ennyire erősen befolyásolja az emberek életét, többet ér 1000 dollárnál. Szerinte egy eszköz valódi értékét azon lehet lemérni, hogy milyen szerepet tölt be a felhasználók életében. A milliárdos kifejtette, hogy van egy magánrepülőgépe, amelyre évente körülbelül egymillió dollárt költ. De ha lenne egy iPhone készüléke, ahogy a barátai többségének is van, akkor a repülőgépről előbb lemondana, mint az okostelefonról. Ez azért érdekes, mert ezek szerint Buffett most nem rendelkezik okostelefonnal.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások