Három technológiára összpontosít a Samsung

Három technológiára összpontosít a Samsung

2018. november 27. 08:26, Kedd
A dél-koreai társaság az 5G-t, a mesterséges intelligenciát és a dolgok internetét kezeli kiemelten.

A Samsung arra akarja rávenni a vállalatokat, hogy az 5G-infrastruktúra kiépítését az eddiginél jobban támogassák és gondoskodjanak arról, hogy a szükséges műszaki alapokat megteremtsék mind a munkahelyek, mind az otthonok esetében. Emellett a konszern komoly összegeket szeretne befektetni a mesterséges intelligenciába és a dolgok internetébe. Thomas Riedel, a Samsung Networks Europe vezetője elmondta, hogy a következő három esztendőben 22 milliárd dollárt akarnak beruházni ezeken a területeken. A menedzser úgy véli, hogy a technológia egyre személyesebb és előrelátóbb lesz, ezért különösen fontos az, hogy megvédjék a felhasználók adatait és megfelelő biztonsági intézkedéseket foganatosítsanak.

A Samsung az aktuális Blurred World tanulmány miatt alakította ki az álláspontját. Az anyagból ugyanis kiderült, hogy az európaiak 45 százaléka lenne hajlandó az irodájukon és a munkaidejükön kívül is dolgozni. Mindezt azt jelenti, hogy meg kellene teremteni a szükséges feltételeket ahhoz, hogy a munka és a magánélet összeolvadhasson. Ehhez elsősorban egy biztonságos technológiai infrastruktúra kell, valamint jó hálózatba kötöttség, hogy a munkatársak mindig elérhetők legyenek és elvégezhessék a munkájukat.

Jeong Wook Tak, a Samsung vállalati üzletágának alelnöke hozzátette, hogy a felhasználók és a munkavállalók napjainkban biztonságos hálózatba kötött eszközöket akarnak, amelyek az igényeikre vannak szabva. Masszív fejlődést látnak a dolgok internete, a mesterséges intelligencia és az 5G területén. A gyártó minden céget támogatni szeretne abban, hogy profitáljon ezekből a fejlesztésekből és továbbfejleszthessék a termékeiket, hogy azok megfeleljenek az emberek növekvő igényeinek. A távközlési üzlet nem csak a jobb hálózati lefedettségről vagy a hatékonyság növeléséről szól. A Samsung célja az, hogy a partnereivel együttműködve egy automatizált, mesterséges intelligencia által irányított mobilhálózatot hozzon létre, amely növeli a vállalkozások produktivitását, intelligenciáját és biztonságát.

A Samsung Research májusban jelentette be, hogy további három mesterséges intelligencia központot nyitott Nagy-Britanniában (Cambridge), Kanadában (Toronto) és Oroszországban (Moszkva). A társaság eddigi két ilyen létesítményt üzemeltetett, egyet Dél-Koreában, Szöulban és egyet az Amerikai Egyesült Államokban, a Szilícium-völgyben.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások