2018 legrosszabb játékai

2018 legrosszabb játékai

2018. december 25. 12:54, Kedd
2018-ban sem maradtunk rossz játékok nélkül, ráadásul idén a közönség és a kritikusok véleménye nagyjából egyezett is ezekkel kapcsolatban.

A 2018-as év tartogatott jó pár meglepetést és ennek köszönhetően a legjobbak listáját viszonylag nehéz volt összeállítani. A felsorolás alapján sajnos a konzolos gyöngyszemek (God of War, Spider-Man) nem szerepelhettek ezen, de a legrosszabbak listáján nem teszünk ilyen jellegű kivételt. Hiszen ki tudja, mikor gondolja úgy az egyik, listán szereplő játék kiadója, hogy a haszon kedvéért számtógépre is elhozza a "csodálatos" alkotást. Nos, akkor lássuk, melyek voltak a 2018-as év legnagyobb melléfogásai (a Metacritic összesítése alapján).

The Quiet Man - PS4
Talán senkit nem lep meg, hogy a The Quiet Man lett hivatalosan is a 2018-as év legrosszabb játéka. Pedig a bejelentés alapján még elég érdekesnek tűnt a cím a siket hősével és a Quantum Breakhoz hasonló játékmenettel, melyben keveredtek az élőszereplős jelenetek a játék grafikus motorjával készített részekkel. A megvalósítás azonban szörnyű lett, szinte minden pontba bele lehetett kötni és a bukást végül a kiadó is egy elég egyedi trailerrel tette hivatalossá.


Gene Rain - Xbox One
A Gene Rain a kínai Deeli Network egyedinek szánt akciójátéka, mely egy elképzelt jövőben játszódik. A program olyannyira nem kapott hírverést, hogy nálunk talán nem is szerepelt egyetlen alkalommal sem a hírrovatban. Most kicsit utánanézve azt kell mondanom, hogy nem véletlen. A visszajelzések alapján nem elég, hogy a játékmenet elég frusztráló hibákkal bír, de az angol nyelv sem lett tökéletes. Így a legtöbb küldetésnél nem is nagyon értjük, mit kell csinálni, egyszerűen csak megyünk a megjelölt helyre.

Fantasy Hero ~unsigned legacy~ - Switch
Mi értelme egy négy éves játékot portolni egy új konzolra, ha már az eredeti sem volt se sikeres se jó? Persze, hogy a pénzről van szó. A PS Vitára készült Fantasy Hero ~unsigned legacy~ már önmagában is egy rossz cím volt, de az akkor felsorolásban még lemaradt a listáról. Most azonban, feltehetően a pénz miatt, újra megjelent, ezúttal a Nintendo új konzoljára, és fel is került a legrosszabbak közé. A program egyébként egy JRPG, de ennél többet nem is érdemes tudni róla.


Agony - Xbox One
Az Agony kapcsán elég sok játékmeneti részt is láthattunk és ezek alapján egy izgalmas horrort vártunk. A végeredmény azonban egy közepesnek sem nevezhető FPS lett, mely valamilyen oknál fogva jövőre kap egy mellékágat. A Kickstarter adakozók bizonyára nem örülnek a végeredménynek és azon sem lennék meglepve, ha hamarosan visszakérnék a pénzüket.

Past Cure - Xbox One
A Past Cure szintén szerepelt több alkalommal is a hírrovatunkban, illetve egy rövidebb kritikában is foglalkoztunk a címmel. A játék egy akció-kaland, mely sajnos szintén nagyon félrement. Számtalan játékmeneti probléma mellett a történet és a grafika is komoly kihívásokkal küszködött és így megérdemelten bukott a Phantom 8 programja.

Super Seducer: How to Talk to Girls - PC
A Super Seducer: How to Talk to Girls egy csajozós szimulátor, mely kapcsán viszonylag nagy botrányok jelentek volna meg, ha bárki is tud a játék létezéséről. A fejlesztők azonban olyan "jól" mérték fel a piacot, hogy igazából senkit nem érdekelt ez a szörnyeteg. Mindenesetre senki nem veszített semmit vele, a legjobb visszajelzés is csak annyit ír, hogy "nem kötelező megvenni". Ez pedig sokat elmond a végeredményről.


One Piece: Grand Cruise - PS4
A Bandai Namco is felkerült a listára egy alkotásával, mely a One Piece: Grand Cruise címet kapta. A program nem lenne rossz, ha nem lehetne letudni összesen egy óra alatt a két harcot benne. Ezzel pedig megkérdőjeleződik, hogy mennyire éri meg a 10 dolláros árát. Segítünk: semennyire.

Underworld Ascendant - PC
Az Underworld Ascendant a 90-es évek kultikus játéka, az Ultima Underworld folytatása, mely sajnos nem méltó elődje nevéhez. Az Ascendant egy hatalmas bug-halmaz és a mai napig nem sikerült kijavítani az összes hibát. A fejlesztők nem is próbálkoznak, a vásárlók magukra maradtak.

Shaq Fu: A Legend Reborn - PS4
Elsőre jó ötletnek tűnt, hogy folytatást kapjon minden idők legrosszabb verekedős játéka, a Shaq Fu és a poénos felvezetés szintén elég pozitív képet festett előre. Azonban a Shaq Fu: A Legend Reborn közel sem lett olyan jó, mint amennyire vártuk. Persze sikerült felülmúlni az elődöt, de ez nem pozitív lépés, lévén a Delphine Software meglepően rossz eredetije mára történelmi mélységekbe süllyedt.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások