Virtuális valóság élmény­platformmá változtatná az autót az Audi

Virtuális valóság élmény­platformmá változtatná az autót az Audi

2019. január 9. 17:56, Szerda
A gyártó egy olyan technológiát mutatott be, amely a virtuális tartalmakat valós időben a gépkocsik mozgásához igazítja.

Az Audi a Consumer Electronics Show (CES) kiállításon mutatta be a koncepcióját és a technológiát, amelynek a segítségével virtuális valóság élményplatformokká változtatja a járműveket. A társaság azt szeretné, ha a jövőben a hátul ülő utasok egy virtuális valóság szemüveg segítségével még valósághűbben tudnák megélni a filmeket, a videojátékokat és az interaktív tartalmakat. A technológia az autó mozgásához igazítja a virtuális tartalmak megjelenítését.

Amennyiben például a gépkocsi jobbra kanyarodik, akkor a megmutatott űrhajó is jobbra fog kanyarodni, ha az autó körbe halad, akkor az űrhajó is, ha pedig a sofőr gyorsít, akkor az űrhajó is. Az Audi már bemutatta a technológia gyakorlati megvalósítását a Disney Games és az Interactive Experiences által kifejlesztett Marvel’s Avengers: Rocket’s Rescue Run segítségével.


Az Audi az Audi Electronics Venture GmbH nevű leányvállalatán keresztül megalapította a holoride GmbH nevű startupot, amely az új szórakoztatási formát egy nyílt platformon fogja bemutatni és értékesíteni. A platform a jövőben a járműgyártók és a tartalomfejlesztők számára egyaránt elérhető lesz. A lehetőségek gyakorlatilag határtalanok, hiszen filmek éppúgy készíthetők, mint virtuális múzeum- vagy városlátogatások, de felderíthető akár a világűr is. Ezáltal a fejlesztők olyan világokat hozhatnak létre, amelyek minden érzékszervvel észlelhetők. A holoride három éven belül akarja az új technológiát elterjeszteni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások