Új generációs laptopokat szeretne az Intel

Új generációs laptopokat szeretne az Intel

2019. január 10. 21:25, Csütörtök
A cég meg akarja újítani a PC-platformot, és konkurenst akar állítani az ARM chipes Windowsokkal szemben, így a Microsoft vetélytársa lenne.

Az óriáscég a Consumer Electronics Show (CES) keretében mutatta be az Athena projektet, amely az ARM chipeket és Windows operációs rendszert használó (Windows on ARM) laptopok konkurense lenne. A Windows on ARM termékek mögött a Qualcomm és a Microsoft áll. Az Intel így akarja megújítani a PC-platformot.

Az innovációs program egy új korszakot jelenthet és fontos jelzés azzal kapcsolatban, hogy az ultrabook kategória bejelentése óta nem állt közvetlen harcban egymással a Microsoft és az Intel. Az Athena-projektbe tartozó készülékek fő jellemzői lesznek, hogy gyorsan fognak felébredni készenléti üzemmódból, hosszú üzemidővel és állandóan gyors interneteléréssel rendelkeznek majd. Megfelelő dizájnjuk és kellő teljesítményük lesz, valamint támogatni fogják a mesterséges intelligencia és az arra épülő különböző megoldások használatát.

Az Intel közölte, hogy az első termékek megjelenésére az esztendő második felében lehet számítani, s azokon mind a Windows, mind a Chrome operációs rendszer alkalmazható lesz. Az Athena-notebookok specifikációit évente frissíteni fogják. A programot támogatja az Acer, az Asus, a BOE, a Compal, a Dell, az EDO, a Google, a Hewlett-Packard, a Huawei, a Huaqin, az Innolux, a Lenovo, a Pegatron, a Quanta Computer, a Samsung, a Sharp, a Wistron és a Xiaomi, sőt, a Microsoft is. A cél egyébként a fejlett laptopok új osztályának kialakítása.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások