Végleg búcsút int az LCD-nek az Apple

Végleg búcsút int az LCD-nek az Apple

2019. január 28. 15:12, Hétfő
Jövőre emellett jöhet az 5G, a kihajtható kivitel, valamint a saját akkumulátor.

Bár a területen megjelenő hírek többnyire az Apple várható idei kínálatáról szólnak, már több részlet kiderült a 2020-ra tervezett változtatásokról, hiszen itt korábban felbukkantak bizonyos menetrendek, amelyek felvázolták a cég előtt álló utat. A jelek szerint jövőre több fontos fejleményre számíthatunk, ezeken szaladunk most végig a tisztánlátás érdekében.

A Wall Street Journal írt arról a napokban, hogy a cég egyik beszállítója, a Japan Display (amely több ottani cég együttműködésén alapul) már készül a jövőre esedékes változásokra. Számukra a legfontosabb eltérés az lesz, hogy az Apple (állítólag) teljesen lemondana az LCD-panelek alkalmazásáról, vagyis 2020 lenne az első olyan év, amikor már kizárólag OLED-okostelefonokat dobnának piacra. Az említett gyártó ugyan maga is készül a technológia adaptálására, eddig azonban nem kaptak ilyen kijelzőkre vonatkozó megrendelést az Apple háza tájáról, vagyis meg kell barátkozniuk a gondolattal, hogy belátható időn belül kénytelenek lesznek lemondani az Apple partnerségéről, ami nyilván komoly kiesést jelentene, hiszen ez jelenleg a teljes bevétel csaknem felét szolgáltatja.

Nem pusztán a kijelzőtechnológia területén várhatunk azonban komoly változást, 2020-ban ugyanis (a jelenleg rendelkezésre álló korai hírek szerint) befuthat az 5G-t támogató iPhone (állítólag az Intel által szállított modem révén), az első, immár kihajtható kivitelben érkező saját okostelefon, valamint az Apple által, házon belül fejlesztett saját akkumulátor, amely a friss értesülés szerint a nemrég átigazolt új cégvezető segítségével jönne létre (aki korábban 14 évet töltött el az LG Chem berkein belül, majd pedig 4 évet a Samsung SDI kötelékében). A cég egyes beszámolók szerint közvetlenül a bányákból szerezné be az ehhez szükséges kobaltot, ami szintén arra utal, hogy komolyan készülnek a saját fejlesztések piacra dobására, mégpedig valamilyen újgeneráció technológia alkalmazásával.

Meglátjuk, mindebből mennyi valósul majd jövőre – illetve, hogy pontosan mely típusoknál teszik elérhetővé az említett új technológiákat.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások