Bemutatták a HoloLens 2-t

Bemutatták a HoloLens 2-t

2019. február 26. 08:33, Kedd
A Microsoft megkétszerezte a szemüvegben lévő kijelző képpontjait és hosszabb időn át a fejen viselve is kényelmes marad.

A Microsoft a Mobil Világkongresszuson jelentette be az új modellt. A HoloLens 2 a korábbi változatnál kétszer nagyobb látómezővel rendelkezik a vegyes valóság tartalmak megjelenítésére. Az új szemüveg olyan, mint ha valakinek eddig mindegyik szeme előtt egy HD felbontású televízió lett volna, most pedig már egy 2K-s. A gyártó a képminőség javítása mellett nagy hangsúlyt helyezett arra is, hogy a készülék viselése minden eddiginél kényelmesebb legyen a felhasználók számára. A Microsoft azért, hogy megtalálja az optimális megoldást, több ezer személy fejét mérte le. A HoloLens 2 felismeri a viselője kezeit is, ami jelentős mértékben megkönnyíti a vegyes valóság tartalmakkal való interakciókat. Az összképet a beszédfelismerés teszi teljessé.

A Microsoft az új modellt is üzleti termékként értékesíti és együtt dolgozik számos társasággal. Köztük vannak a Philips Healthcare, a Bentley Systems, a Bosch és más vállalkozások. A HoloLens 2-höz készült a Spatial nevű alkalmazás, amely lehetővé teszi a virtuális megbeszélések tartását. A virtuális konferenciaszobákban megoszthatók videók, továbbá koncepciók mutathatók be vagy akár 3D-modellek is létrehozhatók. A Microsoft ezenkívül kínál egy programot, amely az ügyfelek számára lehetővé teszi, hogy a technológiát a saját igényeikhez igazítsák.


A redmondi konszern számos szoftvert akar elérhetővé tenni a vegyes valósághoz és azt szeretné, hogy azok minden lehetséges eszközön elérhetők legyenek. Az új HoloLens kapcsolódik a Microsoft felhőmegoldásaihoz, ezért akár a számításigényes alkalmazásokhoz is elérhetővé válik. Így például a tervezők és az építészek is hasznosíthatnák a vegyes valóság alkalmazásokban rejlő lehetőségeket. A vállalat eszközével kompatibilis lesz a Firefox vegyes valóság böngészője, ami szintén azt támasztja alá, hogy a Microsoft egy nyílt ökorendszert akar létrehozni. A cél az, hogy más piaci szereplők is szoftverboltokat nyissanak.

A HoloLens 2 3500 dollárba kerül majd, de elérhető lesz egy előfizetéses modell keretében is havi 125 dollárért. Az előrendelések hamarosan leadhatók lesznek az erre a célra létrehozottoldalon. A készüléket először az Amerikai Egyesült Államokban, Japánban, Kínában, Németországban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Írországban, Franciaországban, Ausztráliában és Új-Zélandon lehet majd megvásárolni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások