Bemutatkozott a Google játékplatformja, a Stadia

Bemutatkozott a Google játékplatformja, a Stadia

2019. március 19. 20:09, Kedd
A Google bemutatta saját játékplatformját, mely valóban forradalmi változásokat hozhat a konzolok világába.

Már legalább egy éve zajlanak a találgatások azzal kapcsolatban, hogy vajon mire is készül a Google a játékos fronton. Nos, ma végre lehullt a lepel a nagy tervről, mely valójában egy platform és a Stadia nevet kapta. Csak azért nem írok konzolt, mely fizikailag valójában csak egy kontrollert kapunk, mellyel bármely platformon aktiválhatjuk a szolgáltatást. A Stadia ugyanis egy streaming szolgáltatás, a játékvilág Netflixje. És ahogy a televíziós szolgáltatás, úgy a Stadia is valóban minden platformon futtatható lesz, Tehát a sima PC-től kezdve a konzolokon át a mobilokig bezárólag bárhol játszhatunk kedvencünkkel.

A Youtube berkeiben például, ha a videó végén látjuk a Play Now gombot, akkor máris becsatlakozhatunk a programba és indulhat a kaland. A grafikával sem lesz gond, 1080p-ben, 4K és 8K támogatással érkezik majd a szolgáltatás. A kontroller külön bemutatást érdemel. A Stadia Contoller Wi-fi-n keresztül kapcsolódik majd a játékhoz és mikrofon is lesz benne.

Természetesen nem csak úgynevezett külsős játékokat kezel majd a Stadia. A Google a rendezvényen bejelentette első, saját csapatát, mely a Stadia Games and Entertainment nevet kapta. Aki most csak úgy legyintene a dologra, annak érdemes elárulni a csapat vezetőjének nevét: Jade Raymond. A hölgy a Ubisoft és az EA Motive vezetőjeként ténykedett korábban és olyan sikerek fűződnek a nevéhez, mint az Assassin's Creed első két része vagy a Watch Dogs. A Stadia elvileg már az idén kijön, a játékok listáját (induláskor már 100 feletti mennyiség lesz elérhető) pedig a nyáron kapjuk meg.




Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások