Új dizájnt és funkciókat kapott az Android Auto

Új dizájnt és funkciókat kapott az Android Auto

2019. május 9. 17:02, Csütörtök
Az operációs rendszer hosszabb idő elteltével esett át alapos frissítésen.

Rod Lopez illetékes termékmenedzser az I/O konferencián jelentette be, hogy új dizájnnal és funkciókkal látták el az Android Auto legújabb verzióját. A megújult külső mellett a legfontosabb belső változást az új navigációs sáv jelenti, amely alkalmazkodik a szövegkörnyezethez és az aktuálisan megnyitott szoftverekhez. Ennek köszönhetően a program kezelése az eddiginél jóval gyorsabb, egyúttal pedig sokkal kevésbé vonja el a vezetők figyelmét az úttestről. Emellett az operációs rendszer egy klasszikus üzenetértesítési központot is kapott.

Ha egy járműtulajdonos összeköti az okostelefonját az autójával, akkor a jövőben zökkenőmentes kapcsolat valósul majd meg és ezáltal sokkal egyszerűbbé válik például a zeneszámok lejátszása vagy a navigációs alkalmazás használata. A Google fejlesztői javítottak a Dark Mode használatán, amely azt eredményezte, hogy a sötétben vezetőket a képernyő már semmiképpen sem fogja elvakítani.

Az 50 márka több mint 500 modelljét támogató Android Auto a jövőben jobban alkalmazkodik majd a különböző informatikai és tájékoztató rendszerek eltérő képernyőméreteihez is, s ha egy megoldás nagyobb kijelzőt használ, akkor több információt fog megmutatni. Az új változat legkésőbb nyáron elérhető lesz.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások