Csaló csajok - nem egy Riviéra vadorzói

Csaló csajok - nem egy Riviéra vadorzói

2019. május 17. 10:45, Péntek
Meglepően gyengére sikerült a Csaló csajok, melyben két, önmagában tehetséges színésznő szenved látványosan és próbálnak valami élvezhetőt kihozni az egész történetből.

Hogy tetszett a Csaló csajok?
Tetszett, jó film volt
Közepes lett
Nem tetszett
Nem láttam
1964-ben került a mozikba a Dajkamesék hölgyeknek, melyben a korszak két sztárja, David Niven és Marlon Brando próbáltak minél több gazdag nőtől pénzt kiszedni. Sokan azonban bizonyára jobban emlékeznek A Riviéra vadorzói címet kapott feldolgozásra, melyben már Steve Martin és Michael Caine versenyeztek egy milliárdos kegyeiért és pénzéért. Az 1988-as film sem lett instant klasszikus, de azért akadtak benne igen jó poénok (a bénasági teszt azért emlékezetes maradt). Az azonban tény, hogy nem kiáltott újabb feldolgozásért a sztori, de persze ez Hollywoodban senkit nem érdekelt.

"Miért ne próbáljuk meg ezt is nőiesíteni?" - gondolhatták a producerek és ezzel a Szellemirtók és az Ocean's 8 után egy újabb kifacsart történetet kapunk, melyben mindenképpen nőknek kell a főszerepet játszani (és még vár ránk a Cliffhanger új változata is). Ezúttal amúgy két tehetséges színésznő kapta a megtisztelőnek nem nevezhető feladatot, hogy igazi aranyásóként szedjenek fel pasikat, majd szedjék el a pénzüket. A sztori gyorsan összefoglalható: egy elegáns díva, aki profi módon kopasztja meg a gazdag pasikat, találkozik egy kezdő, duci tolvajjal, hogy aztán mentorként próbálja megtanítani a "lopás" minden csínjára.



A 88-as változat azért volt szerethető, mert sikerült megkedveltetni a két karaktert a nézőkkel. Azonban a mostani változatban ezt nagyon nem sikerült összehozni. Anne Hathaway karaktere egy igazi sznob, de nem az a szerethető változat, mint Caine volt. Ez a nő egy igazi dilettáns, akitől minden férfi simán rosszul lenne. És akkor ott van a duci és nagyon bunkó Rebel Wilson, akiről el kellene hinni, hogy pillanatok alatt odavan érte minden gazdag férfi. A kettejük közötti összhang pedig... nos, hát ami nincs, azt nem is lehet kitaglalni.

Az előzetesek alapján még azt lehetett gondolni, hogy kihoznak valamit ebből a női vonalból, hiszen viszonylag sok lehetőséget és poént tartogatott egy ilyen váltás. Azonban pár jobban sikerült csetlő-botló jelenetet leszámítva semmit nem kapunk. Úgy tűnik, mintha maguk a készítők is unnák, amit csinálnak, Wilson pedig ezredszer adja elő ugyanazt a karaktert. Hathaway számára pedig egészen életidegen ez a sznob hozzáállás. Szóval a Csaló csajok egynek talán elmegy, bár akkor inkább a Riviéra vadorzóit ajánlanám mindenkinek. Az jobb választás.

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Csaló csajok (The Hustle)
szinkronizált, amerikai vígjáték, 94 perc, 2019
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Chris Addison
Producer: Roger Birnbaum, Robert Huberman, Rebel Wilson
Operatőr: Michael Coulter
Vágó: Anthony Boys
Forgatókönyvíró: Stanley Shapiro, Paul Henning, Dale Launer, Jac Schaeffer

Rebel Wilson (Penny)
Anne Hathaway (Joesphine)
Tim Blake Nelson (Portnoy)
Ingrid Oliver (Desjardins nyomozó)
Emma Davies (Cathy)
Raffaello Degruttola (Fancy Euro)


Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások