Európai startupokba fektet be a Salesforce

Európai startupokba fektet be a Salesforce

2019. május 27. 11:22, Hétfő
Az amerikai szoftveróriás 2015 óta több mint 50 fiatal európai vállalkozásba invesztált. A szám a jövőben tovább nőhet.

A tengerentúli társaság Salesforce Ventures nevű globális befektetői csoportja 125 millió dolláros befektetési programot indított. A Europe Trailblazer Fund nevű kezdeményezés segítségével a Salesforce elsősorban európai felhőkörnyezeti startupokat akar támogatni és különböző növekedési szakaszban lévő cégekbe fektetne be a beruházási csoportján keresztül. A befektetői csoport tavaly a legaktívabb beruházási vállalatnak bizonyult Európában és úttörő vállalkozásokba invesztált a digitális fizetési szolgáltatások, a gépi látás, a mesterséges intelligencia, a blokklánc technológia és az alkalmazásprogramozási interfészek területén.

A korábbi beruházási célpontok között volt Nagy-Britanniában a GoCardless, a Privitar és az Onfido; Németországban az EMPAUA, a Wefox biztosítási platform és a tartalommenedzselésre fókuszáló, unikornisjelöltnek számító Contentful; Franciaországban a FinalCAD, az Akeneo és a SigFox; Izraelben a Bringg, a Forter és a TechSee; míg Európa egyéb részein a 4C, az Unbabel és a Carto. A Salesforce Ventures 2015 óta 13 európai országban több mint 50 startupba fektetett be.

John Somorjai, a Salesforce cégfejlesztésért és befektetési csoportért felelős alelnöke kijelentette, hogy napjainkban Európa vezető a felhőtechnológia területén és el akarják mélyíteni a beruházásaikat a kontinensen. A menedzser hozzátette, hogy elkötelezettségük az európai induló startupok iránt az innováció növekedését tükrözi.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban