Lezajlott a budapesti PlayIt

Lezajlott a budapesti PlayIt

2019. június 2. 11:57, Vasárnap
A jelek szerint visszatalált a helyes útra a PlayIt fesztivál, hiszen az idei, budapesti kiállításon valóban ott volt minden, amit egy igazi játékos szeretne.

Kint voltál a PlayIt-en?
Igen
Nem
Igen, de nem a budapestin
Őszintén megmondom, hogy az elmúlt pár PlayIt fesztivál nem fogott meg. A sok sorban állás, a viszonylag nagy területen elterített, de túl sok érdekességet nem tartalmazó kiállítók elvették az ízét a rendezvénynek. A tegnapi budapesti show azonban ismét a régi fényében tündökölt. Persze, kisebb helyre voltak összetömörítve a kiállítók, de ez éppen az előnyére vált az egész közegnek. Így ugyanis pillanatok alatt át lehetett látni a teljes show-t és meglepetésre még a sorban állások is csökkentek.

A legnagyobb pozitívum, hogy a korábbinál jóval több gép volt kiállítva, így mindenki kipróbálhatott valamit. Szerencsére a virtuális valóság területére is igaz volt mindez, hiszen alig pár perccel a belépés után már egy X-Wing fülkéjében ülve szedhettem le a Tie Fightereket. Pár lépéssel arrébb pedig már a legújabb akció, a Blood & Truth főhőseként szedhettem le a rosszfiúkat. Korábban voltak fenntartásaim a VR-eszközökkel szemben, de azt kell mondjam, hogy bár továbbra is a zenés-táncos játékok dominálnak a platformon, de már akadnak érdekesebb és valódi tartalommal bíró alkotások is.



De kint volt a Microsoft is, akik az X360 legnagyobb klasszikusai mellett az Xbox One jelenlegi sikercímeit is kihozták a fesztiválra. Aki a valódi mozgásra volt kíváncsi, az dobálhatott kosárra az Alba Volán jóvoltából vagy éppen harcosként rohanhatott egy Airsoft fegyverrel - mindkét esetben természetesen ajándékot is kaphattunk. A legnagyobb meglepetést számomra azonban a card board szekció okozta, ahol megismertem a következő italos este legjobb választását.

A Klask egy dán találmány, melynek egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. A játékot lényegében az asztalka alatt kell játszani mágneses bábukat mozgatva. A cél természetesen a góllövés, de ez egyáltalán nem olyan egyszerű! Ugyanis a pálya közepére helyezett 3 mágnesdarabra is ügyelned kell, hogy azok nehogy véletlen bábudra tapadjanak. Ha ez megtörténik – ráadásul kettő is rá tapad – akkor az ellenfeled egy plusz ponttal gazdagodik.

Összességében a budapesti PlayIt nagyon kellemes kikapcsolódást nyújtott, hiszen ezúttal valóban sikerült minden igényt kielégíteni. Akit érdekelnek a különböző előadások, azok egy jól kihangosított színpad előtt ülve hallgathattak alkalmanként valóban izgalmas interjúkat; lépten-nyomon szabad PS4 VR gépbe botlik az ember; a tömeg is jobban eloszlik a kisebb hely ellenére... szóval csak pozitívan lehet nyilatkozni a mostani rendezvényről és remélhetőleg az őszi is hasonlóan színvonalas lesz.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások