Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül

Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül

2019. június 17. 19:30, Hétfő
Feltehetően senki nem várt túl sokat a Men in Black negyedik részétől, mely amolyan megfiatalított reboot akar lenni, de biztos sokan meg fognak lepődni, hogy még a nagyon alacsony elvárásokat sem sikerült megugrani.

Hogy tetszett a Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül?
Tetszett, jó film volt
Közepes lett
Nem tetszett
Nem láttam
A Thor: Ragnarök egyik legnagyobb erősségét Chris Hemsworth és Tessa Thompson kettőse alkotta, mely egészen jól működött a vásznon és abban a közegben. Miután Will Smith és Tommy Lee Jones (de valószínűleg még Josh Brolin) sem vállaltak el egy negyedik epizódot, a producerek a manapság szokásosnak nevezhető reboot mellett tették le a voksukat. Az azonban pozitívum, hogy a női vonalat csak félig hozták be, azaz nem egy Szellemirtók vagy Ocean's 8 lett a Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül, bár talán jobban jártunk volna.

Kezdjük az elején, azaz a történettel: nos, ilyen nem nagyon van. Elindul valami Párizsban, hogy aztán ugorjunk vissza az időben pár évet Amerikába, majd ismét előremegyünk a párizsi eseményeket követően 3 évet. Elég nagy az ugrálás és elég érthetetlen dolgok történnek már az első 20 percben. Valakiket megvakuznak a MiB emberei, valakiket nem, miért is? Az alaphelyzet szerint egy kislány folyamatosan keresi a fekete öltönyös embereket, hogy csatlakozzon hozzájuk, majd társnak megkapja a Párizsban látott H ügynököt, akit a Szellemirtókhoz hasonló ostobaként ábrázolnak a forgatókönyvben. Nem tudom, hogy Hemsworth szándékosan választja ezeket a faék-egyszerűségű karaktereket mostanában, de talán ideje lenne kicsit kiszállni ezekből a szépfiús szerepekből és komolyabb szerepeket vállalni.



A rendezésről szintén elég nehéz bármit is mondani, hiszen F. Gary Gray nagyon kapkodva próbálja vezetni a cselekményt, de egy nagyon gyenge forgatókönyvből nem nagyon tud ő sem kihozni túl sok extrát. A számítógépes grafika is gyenge, egész egyszerűen szétválasztódik a képen a háttér és a szereplők alakja. A címben szereplő "Föld körül" is átverés, hiszen alig néhány helyre mozdulnak ki a szereplőink.

Az pedig már csak valóban egy érdekes adalék, hogy egyetlen apróbb kiszólást leszámítva egyetlen utalás sincs az eredeti trilógiára, a két korábbi ügynök sorsára - pedig O ügynök képében még ott is van a közös pont, a kapocs. A Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül egy nagyon gyenge és érdektelen próbálkozás a népszerű franchise folytatására és feltehetően a két szereplő hírneve miatt lesz minimálisan nyereséges a film. De a következő részt ilyen hozzáállással már nem lehet kivitelezni és jobban jár a franchise is, ha inkább a Will Smith - Tommy Lee Jones duóra emlékezve gondolunk vissza majd a Men in Black sorozatra.

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül (Men in Black International)
szinkronizált, amerikai akció-vígjáték, sci-fi, 115 perc, 2019
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: F. Gary Gray
Producer: Karim Debbagh, Laurie MacDonald, Walter F. Parkes, Barry Sonnenfeld, Steven Spielberg
Operatőr: Stuart Dryburgh
Vágó: Christian Wagner
Forgatókönyvíró: Lowell Cunningham, Matt Holloway, Art Marcum

Tessa Thompson (M ügynök)
Chris Hemsworth (H ügynök)
Emma Thompson (O ügynök)
Liam Neeson (T ügynök)
Rebecca Ferguson (Riza)


Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások