A játékok felé nyitna a Facebook

A játékok felé nyitna a Facebook

2019. július 12. 17:21, Péntek
A társaság a jövőben jobban támaszkodna a szórakoztató szoftverekre.

Egyre több dolog támasztja alá, hogy a Facebook számára egyre fontosabb felhasználói réteget jelentenek a játékosok. Nemrég nevezték ki Jason Rubint, az Oculus korábbi tartalomfelelősét a Special Gaming Initiatives vezetőjévé és most kiderült, hogy a társaság játékstúdiókkal is felvette a kapcsolatot, sőt, exkluzív szerződést is kötött néhánnyal. Az utóbbi segítségével lehetővé válhat a Splinter Cell és az Assassins Creed játékok használata az Oculus virtuális valóság szemüvegeken.

Mark Zuckerberg azért akar nyitni a játékosok felé, mert azt reméli, hogy a lépésnek köszönhetően egyrészt sikerül az eddiginél jobban értékesíteni a vállalat virtuális valóság szemüvegeit, másrészt az internetezők több időt töltenek majd el a közösségi platformon. Az mindenesetre biztos, hogy egy ilyen együttműködés a játékstúdiók számára is kifizetődő lehet, hiszen egy időben gyakorlatilag több százmillió embert érhetnek el.

Andrew Bosworth, a Facebook virtuális valóságért felelős vezetője tavaly októberben azt nyilatkozta, hogy a legnagyobb reményeket a virtuális és a kiterjesztett valósághoz fűzik, mert ez az a két technológia, amelyek alapvető társadalmi változásokat okozhatnak. A célkitűzésük az, hogy egymilliárd ember számára tegyék elérhetővé a virtuális valóságot, de ezt nem feltétlenül közvetlen úton érnék el. A menedzser hozzátette, hogy az Oculus virtuális valóság szemüvegeik esetében szeretnék az alkalmazási területet kiterjeszteni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások