Finoman kell bánni a Galaxy Folddal

Finoman kell bánni a Galaxy Folddal

2019. szeptember 24. 17:09, Kedd
Végre megjelenik a hajlítható okostelefon, ám a gondok egy része megmaradt.

Az első félév folyamán mi is figyelemmel követtük a Galaxy Fold korai tesztelését, majd pedig az első körben elérhetővé tett készülékek gyors visszahívását, amelyet több eltérő probléma követelt meg. A Samsung most végre piacra dobja a hajlítható okostelefont, ám arra figyelmeztetik a felhasználókat, hogy óvatosan kell majd bánni a készülékekkel.

A gyártó egy rövid videóban ismerteti a fontosabb tudnivalókat, amelyek jó része csalódásra adhat okot a felhasználók körében. Kiderül ugyanis, hogy bár az újratervezett és kiegészített külső ellenére továbbra is távol kell tartanunk a telefont a portól és nedvességtől, ez ugyanis komoly mértékben károsíthatja a forgópántokat. A kulcsok és bankkártyák is veszélyesek a típusra, itt ugyanis fontos helyeken mágneseket alkalmaznak, miközben az éles tárgyak a karcolások miatt jelentenek veszélyforrást – bár a panelt külön réteg védi, amit továbbra sem szabad eltávolítanunk, ez ugyanis szintén a korai tesztekben látott károsodáshoz vezethet.


Egy külsős szakértő a napokban ismét tesztelte a Fold egyik példányát, ennek során pedig megerősítették, hogy a készülék valóban érzékeny a külső behatásokra. Az időtálló jelleg tehát továbbra is elmarad, itt a most piacra dobott példányokat szintén óvnunk kell majd az egyéb tárgyaktól és a portól, bár azt a cég is kihangsúlyozza, hogy a nedvesség elleni fokozott védelemről itt szó sincs. Időközben azonban már azt is jelezték, hogy az Egyesült Államokban szeptember 27-én debütál majd az új típus, amely odaát 1980 dolláros áron jelenik meg a piacon, bár az egyes szolgáltatók hűségidő ellenében részletfizetést is engedélyeznek majd.

A telefon emellett Dél-Koreában, Franciaországban, Németországban, Szingapúrban, valamint az Egyesült Királyságban válik most elérhetővé, ezt a kört később bővítik majd ki.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások