Saját okosórával készül a Google

Saját okosórával készül a Google

2019. november 6. 14:58, Szerda
Ezt pedig többek között a Fitbit mostani felvásárlásával érnék el.

Október legvégén mi is beszámoltunk arról az értesülésről, hogy a Google már megtette ajánlatát a Fitbit felvásárlására, alig egy hónappal azt követően, hogy ez utóbbi jelezte saját eladási szándékát. A szerződést már meg is kötötték, így az Alphabet (a Google anyacége) hamarosan komolyan megerősítheti pozícióját az okosórák területén.

A hivatalos blogbejegyzés szerint összesen 2,1 milliárd dollárt költenek a tranzakcióra, amely várhatóan az év vége felé zárul majd le. Itt a Google (Alphabet) részéről kerek-perec kijelentették, hogy nemcsak a Wear OS megerősödésében segít majd a lépés, hanem a saját, Pixel-márkás okosóra piacra dobása is jóval közelebb kerül ezzel, ami gyakorlatilag megerősíti azon korábbi mendemondákat, miszerint a Google valami ilyesmire készül. A magukat jól értesültnek beállító külsős források szerint erre eddig elsősorban azért nem került sor, mert nem érezték azt, hogy a Wear OS készen áll a kihívásra, most azonban jöhet a nagy váltás, így hamarosan megismerhetjük a Pixel Watch készüléket.

A Fitbit eddig leginkább fitnessz-karkötőiről volt ismert, ami annak köszönhető, hogy eleinte ilyen megoldásokat dobtak piacra, komoly sikerrel. Mintegy 100 millió készüléket adtak el, jelenleg is sok millió aktív felhasználójuk van, ezek a megoldásuk pedig ígéretük szerint kompatibilisek maradnak mindkét nagy mobil operációs rendszerrel. Az okosórák terén is megpróbálkoztak, itt azonban az elsőként befutó Ionic nem váltott ki nagy izgalmat a vásárlók részéről (akik a visszajelzések szerint a nagy kijelző, valamint a szűkös appválaszték miatt panaszkodtak), ezt pedig a szintén nem túl sikeres Versa és Versa 2 követte a sorban – ez utóbbi már az Amazon Alexát is integrálta, itt viszont egyértelműen a Google szoftveres asszisztense van az első helyen, így ennek megtartása kétséges.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a Google saját okosórája mikor mutatkozik majd be, erre a jövő évben, netán azt követően kerülhet sor. A cég valószínűleg előre jelzi majd a fontosabb részleteket, az első megoldást pedig egy jelentős rendezvényen mutatják majd be.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások