Újabb részlegétől válhat meg az Intel

Újabb részlegétől válhat meg az Intel

2019. november 28. 09:30, Csütörtök
A chipgyártó folyamatosan keresi, hogy mely egységeit adhatja el vagy szervezheti ki.

Bob Swan, az Intel vezetője már korábban jelezte, hogy a társaság minden olyan részlegtől megválhat, amelynek a működtetése gazdasági szempontok alapján nem kifizetődő a számukra. Mindezt tökéletesen példázta az 5G modemeket fejlesztő és készítő üzletág értékesítése, amelynél a vevő az Apple volt. Most a figyelem egyre inkább arra az egységre irányul, amely a routerekbe és más hálózati megoldásokba, valamint a dolgok internete eszközökbe fejleszt és készít chipeket. A problémát ugyanis az jelenti, hogy az óriáscégnek ezen a területen olyan vetélytársakkal kell felvennie a küzdelmet, mint a Qualcomm és a Broadcom.

A kiszivárgott hírek szerint emellett veszélyeztetett lehet az okosotthon-részleg is, amelyet szintén vagy értékesíthet a társaság vagy kiszervezheti azt. A Bloomberg rámutatott, hogy további lehetőségként felmerült az is, hogy valamelyik piaci konkurenssel partneri kapcsolatot alakít ki az Intel. Azt, hogy milyen lehet az együttműködés, tökéletesen bemutatta a gyártó és a MediaTek között nemrég megkötött együttműködési megállapodás, amelynek keretében a MediaTek 5G-modemekkel látja el az Intel és partnereinek asztali és hordozható számítógépeit.

A vállalat célja teljesen egyértelmű: a jövőben gyakorlatilag kizárólag a nagy chipek fejlesztésére akar összpontosítani és minden olyan területről ki szeretne vonulni, amely nem tartozik közvetlenül a fő tevékenységéhez.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban