Keresett az AirPods Pro

Keresett az AirPods Pro

2019. december 2. 09:07, Hétfő
Az aktív zajszűréssel ellátott termék annyira népszerű, hogy az Apple kénytelen fokozni a Kínában zajló gyártást.

A Nikkei Asian Review a folyamat részleteit jól ismerő névtelen forrásokra hivatkozva számolt be arról, hogy a nagy kereslet miatt a kaliforniai konszern az eddigi havi egymillió helyett kétmillió AirPods Pro vezeték nélküli fülhallgatót készíttet. A gyártásért a Luxshare-ICT nevű kínai beszállító lesz a felelős. Ezzel párhuzamosan az Apple a Luxshare mellett megbízta annak vetélytársát, a Goerteket is azzal, hogy a hagyományos AirPods változatból is készítsen az eddiginél többet.

A gazdasági lap úgy vélte, hogy a döntés egyértelműen komoly csapás az Apple tajvani beszállítóinak, elsősorban a Foxconn-nak (Hon Hai Precision Industry), a Quanta Computernek és az Inventecnek. Ráadásul ez a lépés jelzés lehet az amerikai kormány felé is. Mint ismeretes, az Amerikai Egyesült Államok hónapok óta kereskedelmi konfliktusban van Kínával. Érdekesség, hogy a tavalyi esztendő végén a kaliforniai társaság 200 vezető beszállítójából 41 vállalat volt kínai. Sokkal több volt a kínai partner, mint a japán és az egyesült államokbeli beszállító.

Az elemzők becslései alapján az Apple 2020-ig akár 80 millió AirPods Pro vezeték nélküli fülhallgatót is értékesíthet világszerte.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások