Módosította hajlítható telefonját a Huawei

Módosította hajlítható telefonját a Huawei

2020. március 3. 09:29, Kedd
A külalak és a hardver is változott, miközben egyéb típusokról is lerántották a leplet.

A Huawei sorrendben másodikként, még a tavalyi év vége felé mutatta be saját hajlítható okostelefonját, amely szintén némi késéssel rajtolt el a piacon. Most ennek módosított változatát ismertették, miközben saját rendezvényükön további készülékek is bemutatkoztak, így bőven van miből válogatni.

Még január elején számoltunk be arról, hogy alakul a cég második hajlítható megoldása, most pedig ez hivatalosan is felbukkant az interneten, hogy nemsokára a boltok polcain is elérhetővé váljon. A Huawei Mate Xs eszerint egy némileg módosított dizájnra épül, amelynek keretében nem látható bevágás, a meglehetősen jó kamerákat pedig (amelyek gyakorlatilag a P30 és a Mate 30 moduljait utánozzák) oldalt, egy picit szélesebb sávon helyezkednek el, így mind kihajtott, mind pedig összecsukott állapotban rendelkezésünkre állnak, akár szelfiként, akár hátoldali összeállításként, ami elsőre igencsak jó megoldásnak tűnik. A teljes méret előbbi esetben már kereken 8 hüvelyk, utóbbi helyzetben pedig egy 6,6 és egy 6,4 hüvelykes panelt kapunk, amelyek a Moto Razr esetében is látott dupla átlátszó réteggel egészülnek ki, míg a frissített Falcon Wing pántot cirkónium bevonat védi a behatásoktól.

A Kirin 990 a csúcskategóriának megfelelő teljesítményt nyújt majd, mégpedig globális 5G-támogatással, ami mindenképpen jó hír a felhasználók számára. Ehhez itt 8 GB memória, valamint egy 512 GB-os belső tároló csatlakozik, míg az üzemidőt egy 4500 mAh-s akkumulátor hivatott biztosítani, immár 55 wattos gyorstöltéssel. A kameramodul sorrendben egy 40 megapixeles, egy 16 megapixeles nagylátószögű, valamint egy 8 megapixeles telefotó-érzékelőt vonultat fel, ezekhez ToF csatlakozik, míg a szoftveres oldalon az AOSP Android 10 és az EMUI 10 dolgozik, a Huawei saját App Gallery szoftverboltjával. Nyilván ez lesz a telefon gyenge pontja, a szankciók miatt ugyanis a Google rendszerét itt is nélkülözni kényszerülünk, amíg a helyzet nem változik ezen a téren.

A hivatalos megjelenés tavasszal esedékes, az ár a kontinensen 2500 euró lesz, ami nyilván a potenciális vásárlók körét is alaposan beszűkíti. A Honor 9X Pro típust is bemutatták, amely az eredeti telefonhoz képest egy erősebb chippel fut be, míg a cég új 10,8 hüvelykes táblája a MatePad Pro néven jelenik meg a piacon.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások