Lassan fogy a Galaxy S20

Lassan fogy a Galaxy S20

2020. március 3. 12:54, Kedd
A vírus mellett a magas árakat okolják a kisebb csalódásért.

A Samsung a múlt hónap közepén rántotta le a leplet új csúcskategóriás megoldásairól, amelyek több eltérő változatban mutatkoztak be. Most az első kereskedelmi adatok futottak be, ezek pedig a vártnál jóval lassabb forgalmat mutatnak, miközben egy további középkategóriás telefon is érkezőben van.

Dél-korai forrás számolt be az első napok eredményeiről, amelyeket összevetettek az azonos sorozat korábbi példányai által annak idején felmutatott számokkal. Ebből gyorsan kiderül, hogy a forgalom ezúttal jóval alacsonyabb, a Galaxy S20 ugyanis a cég számára hazai piacon mintegy 70 ezer példányban kelt el az elérhetővé válás első napján (február 27.), miközben a tavalyi generáció esetében ez ennek duplája volt – a Galaxy Note 10 pedig augusztusban az első napon 220 ezer darabot tudott felmutatni. Az elsődleges ok jó eséllyel a koronavírus, amely egyértelműen elriasztja a vásárlók egy részét, bár a járvány eddig nagyjából 3 ezer emberéletet követelt, ami a megszokott éves influenzajárványhoz képest nagyon alacsonynak tűnik, itt inkább a terjedés üteme, annak gyorsasága (illetve a médiahisztéria) válthat ki kisebb pánikot a lakosság körében.

A járvány mellett azonban valószínűleg a készülékek magas ára is közrejátszik a vártnál lassabb forgalomban, amivel kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy a legszerényebb változat 1000 dollárba kerül, míg a nagyobb memóriával, nagyobb tárolóval, valamint egyéb erősebb komponensekkel ellátott S20+ és S20 Ultra sorrendben 1200 és 1400 dollártól elérhető. Nagy kérdés, hogy az amerikai és európai megjelenés esetében ugyanez lesz-e a trend, pontosabban annak induló pontja – előbbivel kapcsolatban március 6. a kulcsdátum, ekkor indulnak majd el az ottani kiszállítások.

A gyártó azonban eközben folytatja legnépszerűbb sorozatának további bővítését, legalábbis a külsős források szerint. Ezúttal a Galaxy A41 típusról jelentek meg renderképek, amelyeket a specifikáció egyes elemei kísérnek, eszerint pedig a telefon a MediaTek Helio P65 chipre, 6 hüvelykes kijelzőre, 4 GB memóriára, 64 vagy 128 GB-os tárolóra, valamint 3500 mAh-s akkumulátorra és 15 wattos gyorstöltésre épül. A telefon egy hátoldali tripla-kamerát kap, ez 48 megapixeles főérzékelőt vonultat fel, a Samsung tehát a középkategóriában is komolyan gondolja a kamerák minőségének emelését.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban